Címkék

, , ,

Azért van itt más is a költözésen kivül, még ha nekünk most éppen ez a legfontosabb! 🙂

Tegnap kaptam a suliból a levelet, melyben felhivták a figyelmemet, hogy jövő héten, szeptember 16-22 között lesz az Europai Mobilitás hete, magyarul autómentes hét.

Az iskola is részt vesz ebben, főként szerdán, mert 19-re kérték, hogy aki tudja, az oldja meg mással a közlekedést az iskolába, felajánlva pár alternativát, mint az iskolabusz, bicaj, tömegközlekedés.

Van ilyen minden évben, mivel nem vagyok Brüsszelben ezért mindig kérdezgetem az utazókat, hogy észre vettek-e valamit, kevesebb az autó, vagy valami ilyesmi. Sajnos mindig nemleges a válasz.  Bár lehet, hogy ha a közlekedési társaságok ilyenkor több buszt, vonatot, tömegközlekedést inditanának akkor tényleg hasznosabb lenne? Mert a jelenlegi jármüvek reggel-este tömve vannak, némelyik nagyon sokat is késik (bár mi nem panaszkodunk!) ki akar még többet heringeskedni?

De egy biztos, mi nagyon komolyan vesszük ezt az egészet, mert mindenki busszal jár dolgozni, iskolába. Az autót hetente kétszer vettük elő, de ez is meg fog változni, mert az uj lakástól nem messze van egy kis Delhaize ami még hétvégén is nyitva lesz mindig. 🙂 Persze mindezt csak a környezetvédelemért tettük! Meg a pénztárcánk védelmébe! 🙂

A részleteket a hivatalos honlapon el lehet olvasni, én bevallom nincs időm átrágni, de hátha  valakit érdekel! 🙂