Címkék

, , ,

Na, most rinyálás következik, de nagyon figyeljetek, hogy követhessétek!

Lakáskeresés ezerrel, meg van. Aláirtuk a szerződést, a lakók szeptember 15 után elmennek, a tulaj házaspár rendes. Mindenki boldog, mindeki örül, mosolyog, szuper.

Aztán ir a jelenlegi lakó, hogy menjünk már át nézzük meg  a függönyöket, hogy kellenek-e nekünk. Átmentünk, kiderült, hogy pár dolgot ők szereltek, épitettek be a lakásba. Az udvaron a keritést ők csinálták, hogy zárt legyen az egész, mert csak 3 oldal volt bekeritve, az utca felé nyitva volt. A zuhanykabinon nem volt ajtó, a fürdőszobában nem volt butor, azt is ők hozták, plussz ott a függöny, ami tényleg nagyon jó minőségü, szép és sötétit is nem csak disz. Majd közölte, hogy 1.750 euroért ott hagy mindent. Mi van?  Ezt az összeget letornázta magától 1000 eurora. Nekem van varrógépem, vannak függönyeim, nem kellenek azok a függönyök. Életemben nem voltak még több ezer euros függönyeim, mert hogy ők több mint 5 ezer euroért  vették valamikor. Kit érdekel? Nem kell. Erre megharagudott, azt mondta, mindent szétszed, kiszaggatja a keritést, leszerel mindent. Gyuszi első mérgében azt mondta, hogy mit érdekli, de aztán szépen meggyőztem, hogy hagyja rá. Most sikerült egy olyan árban megállapodnom vele, hogy mindenki jól jár, minden marad, a függönyöket viszi.

Aztán kérdeztük, hogy mikor költözik ki, mert hogy nekünk az volt a kiirásban, hogy 15-től üres a lakás. Ő, dehogy, 17-én kezd el költözni és 24-én adja át a házat. Miii? És mikor lesz felujitva? És mikor költözünk mi? És mikor tudunk mi takaritani, átadni a házat amiben eddig laktunk?  Megkérdeztük el tudna-e előbb költözni, ugy ahogy az eredeti lakáskiirás volt (fogalmam sincs miért nem egyeztettek velük!!!). MOndta, megpróbálja. Most az van, hogy 10-én kezd költözni, 17-én adja át a házat a lakásfelmérőlvel.

Az uj tulajék tényleg szimpik meg rendesek, mult héten beszéltünk velük, hogy akkor hogy legyen, mint legyen, mert még mindig nem tudjuk, hogy mikor költözhetünk. Mivel már 6 éve lakott bent az előző lakó ezért ki kell festetnie az egész lakást (állitólag jogban van, kötelező, az ingatlanos mondta nekik ott előttünk). Nincs is vele semmi baj, megcsinálják. No de mikor? Mert ugye mi felmondtunk itt, szeptember 30-val át kell adnunk a lakást. Előtte ki kell költözni, ezt meg kitakaritani. Ez mind idő! Legalább egy hét kell erre! Pont ugy jönnek ki a hetek, hogy 22-23 a hétvége, utána már 29-30 a hétvége és hétfőn meg már október 1-e. Eszi-nem eszi alapon nekünk 22-én költöznünk kell, ha a fene fenét eszik is. Erre akkor és ott jöttek rá a tulajék is, amikor elmondtuk nekik. No igen, de fel kell ujitaniuk a lakást, benne van a szerződésben, aláirták. No akkor mi legyen? A végén felajánlottuk, hogy megyünk segiteni festeni, csak legyen meg. Rendben, mindenki örült megint. No de ott a lakásfelmérő, lesz-e neki időpontja 22-e előtt, de már a lakás elkészülte után, a nélkül nem költözhetünk. Végre megérkezett a válasz, 21-én délután 4-re jön. (A jó Isten megáldhatta volna, hogy délelőtt jöjjön, mert akkor már költözhettünk volna péntek délután is, de nem vagyok telhetetlen, igy is jó!)

Jött a levél a tulajtól is, hogy akkor minden rendben lesz, ha mégsem végeznének a festéssel, akkor hétfőn is átveszi a házat az expert. Mondtuk nem jó, mert kocsit kell intézni, a barátoknak szólni, péntek este mégsem telefonálhatok körbe, hogy bocs de nem költözünk, hét közben pedig mindenki dolgozik, nincs segitség! Ez azért nem igy megy! Jött a válasz, ha segitünk biztos kész lesz. Segitünk! A lányok barátostul mennek, az négy ember, Gyuszi mondta, hogyha kell, akkor vesz ki szabit, csak legyen kész.

Itt tartottunk tegnap este!

Ma reggel megint ir a ház mostani lakója, hogy igen ám, de ő kifizette a lakbért 30-ig, ha nem fizeti ki neki valaki a két hetet akkor nem megy ki csak 30-án. Megjegyzem igaza van! De mi miért fizessünk ki két hetet, ha csak egyet fogunk ott lakni. Mi fizessünk a felujitásért is? Elmondanám, hogy azért itt száz eurokról van szó, nem centekről.  Reménykedem benne, hogy a tulaj tudomásul veszi, hogy most neki is fizetnie kell (tett egyszer egy olyan kijelentést, hogy ő nem akar fizetni senkinek). Vagy a mostaninak egy hetet, a felujitás idejére, vagy nekünk októberben a felujitás idejére, arról már nem is beszélve, hogy akkor meg kell kérni ezt a tulajt, hogy maradhassunk még egy hónapot (amit nem akarok), de lehet már költözne be a fia és nem lehet. Ezt nem tudja meguszni! Gyuszi most felajánlja neki, hogy az első hetet fizesse ő amikor festés, felujitás van, amikor beköltözünk  és már ott lakunk azt mi kifizetjük és mindenki megint boldog lehet 1-1 héttel és örömködhetünk tovább.

Már csak azt nem tudom, hogy azok a dolgok amiket mi átveszünk a jelenlegi lakótól az hogy fog megjelenni a mi lakásfelmérő szerződésünkben? Mint a lakás része? Mert most be vannak épitve! Csakhogy nem a ház tulajdonosáé! Vagy nem vesznek róla tudomást?  Na, erre igazán kiváncsi leszek!

Elegem van egy kicsit!