Címkék

, , ,

Kikapcsoltam a facebook-ot! Elegem lett! Ma nem sokat volt időm olvasgatni, de az a sok sületlenség ami szinte minden oldalról jött, hát az kiakasztott! Péntek 13 van, és minden oldalról jön az ijesztgetés, hogy hu meg jajaj, bizony vigyázzatok! Meg a fekete macskák mindenfelé! Szegény fekete cica, miről tehet szerencsétlen?

Mi ma valahogy különösen sokat nevettünk Samun, akkora, de akkora bohóc! Fantasztikus egy gyerek, a szó igazi értelmével! 🙂

Elgondolkodtam! Az emberek szeretnek félni? Miért riogatják mindig magukat, másokat. Valahogy mindig jut valamiféle butaság mindenkorra. Ki a horoszkójától fél, ki a babonáktól, a keresztbe álló füszálaktól, nem jó felől fuj a szél, meg hasonló. Én tényleg tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, de a félelembe hinni? Hogy is van ez?

Könyörgöm annyi mindentől lehet félni! Valós félelmektől! Hogy egészségesek leszünk-e? Hogy lesz-e munka? Van-e hónap végén még tartalék a kamrában? Épségben hazaér-e a család minden része? És még sorolhatnám, amik valósak, nem képzelt vagy bemagyarázott dolgok.

Ilyenkor elcsodálkozom, hogy mennyi ráérő ember van!

A mi életünket különben behálózza a 13-as szám! Például 13-án volt az esküvőnk! 13-án szállt itt le velünk a gép! Én nem vettem észre, hogy ez szerencsétlen szám lenne. Ez a nap is csak olyan, mint a többi, ha nem, akkor mássá teszik emberek!

De ha valakinek jó félni, hát tegye, csak ez kijött most belőlem. Jó lenne, ha a jó dolgokba is olyen erővel tudnának hinni az emberek, mint a félelemben! Tanulni kell ezt is! Én is azt teszem, igyekszem! Mert engem ez éltet és visz tovább! Én már annyit, de annyit féltem igazi bajtól, gondtól egész életemben, hogy órákat tudnék mesélni róla. De a remény éltet, hogy nem lesz benne részem többet! És hogy Samun még sok-sok évig jókat nevetünk és ő is jóbarátunkká válik annak ellenére, hogy feketének született az aranyos! 🙂