Címkék

, , , , , , , , ,

Kb. fél órája jött meg a postával a határozat, de még nem nagyon sikerült lenyugodnom!

Ugye ott kezdődött az egész, hogy miként menjünk biztonságban Mo-ra, hogy ne vegyék el az autónkat? Osztottunk, szoroztunk, nem csak családilag, de sokan Europában, és az tünt a legegyszerübbnek, ha megszüntetjük a Mo-i lakcimünket, aminek különben sem volt jelentősége, hiszen már csak emberek miatt megyünk, semmiféle más kötöttségünk nincs saját hazánkban.

Szépen el is mentünk ugye a Magyar Nagykövetségre és elintéztük a papirokat. Mondtuk a Konzul Asszonynak, hogy másoknak volt gondja a gyámüggyel, de ő akkor azt mondta, hogy szerinte ez nem fog velünk történni.

Na! Kérem szépen, de! Itt a levél, 30 napon belül le kell adni mindenféle papirokat, mert ha nem, akkor jaj nekünk meg a fiuknak! Felhivtam a Konzul Asszonyt, egyből tudta ki vagyok, sajnos. Ott volt a levél a kezében, hogy kinek kell levelet irni. Megirjuk, remélem az idegeskedésen kivül ennyi lesz! Mert ugye a papirok között megbujt egy olyan rész is, hogy a befogadó ország nyilatkozatát is mellékelni kell. De könyörgöm, én nem akarok belga lenni!!! Én magyar vagyok, az is akarok maradni! Csak éppen máshol élek Európában, amiben ugye bárhol otthon lehetek, a szabad mozgás, költözés szellemében? Valahol leirták ezt az okosok és Magyarország is aláirta. Akkor most mi van? Ráadásul ugye az én férjem az Európai Unióban dolgozik teljesen hivatalosan, immár 7,5 éve. Be volt jelentve Magyarországon, hogy itt lakunk, eddig senkit nem érdekelt, hogy hogyan és milyen körülmények között élnek a gyerekeink? Miért velünk foglalkoznak, miért nem az otthoni gyerekek életét vizsgálják felül? Azzal kellene foglalkozni! A sor furcsa fintora, a gyerekeink az Európai Unió iskoájába járnak, Magyarország által létrehozott magyar szekcióra! Ez nem elég igazolás? Meg környezettanulmány, meg befogadónyilatkozat, meg még nem is tudom mi? 30 napon belül? A belga gyorsaságot ismerve ez szinte lehetetlen lenne, de mondom, NEM AKAROK BELGA LENNI! Haza szeretnék menni a szülőkhöz, barátokhoz, idén ugy néz ki, hogy egyszer, két hétre! Hát már ezt sem tehetjük meg? Tényleg nem?

Ja, még egy infó az autóval kapcsolatban! Ugye olvastam, hogy azt a papirt amit kaptunk a nagykövetségen, hogy igazolják a kijelentkezésünket a rendőr igazoltatáskor nem köteles elfogadni, rá van bizva, hogy elfgadja-e vagy sem. Rákérdeztem erre is, igaz, tényleg igy van. Megkérdeztem, hogy a 3 hónapos átfutási idő mennyire fix, semennyire, és kérdeztem, hogy esetleg ha indulás előtt bemegyek a Nagykövetségre, akkor ők meg tudják-e nézni a rendszerben, hogy átmentek-e már a mi papirjaink, a válasz, hogy nincs hozzáférésük. Tehát igy is, ugy is lutri. Hát ez jó, nagyon jó!

Köszönjük szépen!