Címkék

, , ,

Csodaszép, meleg márciusunk volt, az ember ugy érezte, hogy ez igen, ez igazán szép tavaszi idő, milyen jó, hogy még csak a tavasz eljén járunk, milyen szép hónapok vannak még hátra.

Aztán jött az április, ami hozta a maga szokásos szeszélyeit, de azért már mégis tulzás volt időnként.

Most meg már lassan a májusnak is vége, de ez az idei tavasz valahogy nem tud beköszönteni. Vannak nagyon szép napsütéses napok, aminek nagyon örülünk, de többnyire hideg van, nappali 12 fok körüli idővel, fuj a szél, éjszaka meg 4 fok körül ingadozik a hőmérséklet, de az utóbbi két hétben többször is volt nálunk talajmenti fagy, ma  reggelre is. Azért volt ilyen szépségekben részünk:

Ebben az egészben csak az volt a szép, hogy a virágok a meleg napokon kivirágoztak, de a napfény hiánya és a hüvös miatt nem nyiltak el hamar, sokáig pompázhattak.

Azért sajnáltam nagyon, hogy a husvéti szünetet is az időjárás miatt többnyire bent kellett töltenünk. Nálunk most ezen a héten is szünet van a suliban, de eddig bizony még kedve sem volt senkinek kimenni a hideg, szeles időbe. De hétvégére szép időt mondanak, 20 fok körül, bár egyben viharokat is, de már bánja a csuda, csak meleg legyen!

A hangulatom, a gondolataim, érzéseim? Ehhez a képhez hasonlatosak leginkább:

A szürkeség talán felszakadozóban. Fel-felbukkan közben egy-egy reménysugár mely emberek mosolyát tükrözi. Hogy a szürkeség vagy a világosság győz?