Címkék

, , , , , ,

Azért mesélem el, mert hasonló eset bármelyik családban előfordulhat.

Gyuszi itthon volt az elmult héten, sokat volt kint a kutyikákkal a szabad levegőn, Sam-el is sokat játszott. Egyik ilyen alkalommal egyszerre nyult ő a játékért és ugrott Sam is ért, összetalálkozott a kézfeje a kutya szájával. Jött is be, hogy jól megütötte Sam a fogával az egyik ujjpercét, volt rajta egy ici-pici seb is, ahogy a kutya foga megütötte. De aztán el is lett felejtve, már nem fájt neki és csak egy tüszurásnyi pici var emlékeztette az esetre.

Péntek délután egyszer csak megszólal, hogy fáj a keze, majd később mutatja, hogy bizony be is dagadt. Estére már eléggé eltorzult a kézfeje, nem tudta behajlitani az ujját sem.

Na, ennek fele sem tréfa, este 6-tól van rendelés, mondtam, ezzel nem várhatunk tovább, mert itt baj van. Szerencsénkre az egyik ügyelő orvos pont az volt, akiről tudtuk, hogy orthopédus és mindenféle huzódással, itt fáj-ott fáj a csontommal hozzá lehet menni. A diagzónis hamar megszületett, amikor összeütköztek játék közben, azon a pici lyukon elfertőződött Gyuszi keze. A kutyák szájában mindenféle mikroorganizmusok élnek, amik nem nagyon kompatibilisek az emberrel, és ilyen formában is kiderülhet ez. Nem csinált senki semmi bajt és a kutyi sem hibás, hanem ez van, ezt tudni kell. Ilyennel még nem találkoztunk, ugye Taszikám nem egy ugri-bugri, ő egy komoly megfontolt uri ember 🙂 , bezzeg ez a kisgyerek meg mindennel játszik, vagyis játszana.

Megint tanultunk valamit a kutyatartással kapcsolatban!

Felirtak Gyuszinak valami nagyon erős antibiotikumot, 3 szemet lehetett csak bevenni belőle, jegelni kellett  a hétvégén meg pihentetni, bár nem is nagyon tudott volna csinálni vele semmit, hiszen fogni, szoritani nem tudott vele és tényleg szép lassan helyre is jött a keze.