Címkék

, , ,

Legutóbb utána számoltunk a németországi bevásárlásunknak és a jelenlegi benzinárak mellett ugy láttuk, talán azt a hasznot amit megtakaritunk a bevásárlás során a megtett kilométerek megeszik.

Az a baj, ha elmegyek itt a boltba és még az élelmiszer osztályon nincs is baj, de a mosóporok, a tisztálkodási szerek, stb. ára szó szerint a duplájába kerül mint 150 km-rel arrébb. Ugye mi sokan vagyunk, ezek kemény eurok!

Katinkáék pár hete voltak Franciaországba, mondták menjünk át, nézzünk szét, ugy látták ott is olcsóbbak a dolgok mint Belgiumban.

Mult héten elmentünk, megnéztük. 101 km-re volt tőlünk a legközelebbi Auchan, örültünk neki, nem kell annyit utazni, remek. Szépen sétálgattunk a sorok között. Ha valaki imádja a mindenféle joghurtkészitményeket, habokat, sajtokat, meg mindenféle tejből készült terméket és csak azon él, akkor melegen ajánlom, menjen, olyan választék van, hogy még soha nem láttam ilyet máshol, még a németeknél sem! Sajnos az áruház többi választékával már a legkevésbé sem voltunk megelégedve. Ne felejtsük el, én mindig nagyban gondolkodom és össze tudom hasonlitani az itteni és a németországi árakkal. Vannak akciós termékek, amik tényleg nagyon olcsók! Olcsóbbak mint Belgiumban, a némettől picit drágább. Ami nem akciós, az is olcsóbb valamivel mint nálunk, de drágább mint keletebbre.

Sajnos a család nagy része allergiás, nem moshatok, öblithetek akármivel, nem mosakodhatunk akármivel. Sokszor próbálkoztam már, aztán mindig kiderült, hogy jobban járok, ha megveszem a picit drágább sampont, tusfürdőt, mert aztán mehetünk az orvoshoz meg a gyógyszertárból a kiütések és a hámlások miatt, amit a silányabb márka okozott. Igy ez sem olcsó, ráadásul még kellemetlen is! Na, családunk bejáratott márkáinak a nagy részét meg sem találtam a polcokon, pedig nem kell ám valami hiper-szuper nagy dologra gondolni ám! Tudom én, hogy ahány ország annyi szokás, meg üzleti érdek, most szembesültünk is vele keményen. Választék szinte semmi, és ismeretlen márkáju dolgok közül kellett volna választanom. Nem mertem kockáztani!

Összegzés, hogy sajnos nem éri meg Franciaországba menni a havi bevásárlásra, még mindig Németország a nyerő. Bár az lenne az igazi, ha itt lenne kevesebb az adó  és minden olcsóbb lenne és nem kellene az embernek azon törni a fejét, hogy hol vásároljon be, és az is igen jó lenne, kevesebbet kellene ott hagyni a benzinkutakon!

Gyuszinak igaza volt, mert szomorkodtam. Jó, hogy eljöttünk, megnéztük! Veszteni valónk nem volt, amit vettünk azzal rosszul nem jártunk. Ha meg nem nézzük meg, akkor mindig mondanánk, hogy jaj biztos ott mennyivel jobb és olcsóbb. Hát nem! Tapasztalatszerzésnek, egy kirándulásnak jó volt!