Címkék

, , , , , , , , , , ,

Talán emlékeztek, az őszi szünet előtt irtam arról, hogy Dávid osztálya ment Szolnokra egy gimnáziumba csere-tanulmányi utra. Most a szolnoki gyerekek jöttek Belgiumba szétnézni, tanulni, okulni, kirándulni.

Péntek érkeztek a délutáni géppel, pár szülővel kivágtáztunk értük az akkor még fogcsikorgató hidegben. Aztán mindenki vitte a maga gyerekét az iskolától, mi is jöttünk, Dávid már nagyon várta Eriket. Nagyon szép napokat töltött a családdal ősszel Dávid, reménykedtünk, hogy valamit visszaadhatunk belőle. Számitásainkat alaposan keresztülhuzta a nagy és tartós csipős hideg! Szombaton közös programot szerveztek a gyerekeknek, csak este jöttek haza, sokmindent megmutattak nekik Brüsszelből. Vasárnap családi nap volt, és nehéz volt kitalálni mit mutassunk még meg Eriknek, hiszen a kinti programot, kirándulást senki nem részesitette előnybe. 

Nagy morfondirozás, kérdezősködés árán csak kiderült, hogy valamit mégis tudunk még mutatni, mert hiszen ki ne szeretné a csokit rajtam kivül? Egyszer voltunk csokimuzeumba Brugge-be, de biztos voltam benne, hogy Brüsszelben vagy környékén is lennie kell egynek. És igen, találtunk, elmentünk, jó volt. Csináltam rengeteg képet a Kedvesem telefonjával  és ha megkapom, akkor kaptok egy beszámolót és sok csokis képet!

Hétfőn-kedden kirándulásra mentek, mindkét nap Németországba. Tele élményekkel és nagyon fáradtan értek haza. Ma bennt vannak a suliban. Emlékszem Erik milyen arcot vágott, mikor a kérdésre, hogy hány tanuló jár az iskolába mondtam, hogy 3217. Egy kicsit több, mint egy átlagos magyarországi gimnázium tanulói. Ma része lehet az ott lévő rohanásba, gyerekseregbe, és pár órán átélheti azt, hogy tanulnak itt a magyar diákok. Nem biztos, hogy ugy megy haza, hogy irigyli az ittenieket. Majd megkérdezem!

Aztán délután megyek a sulihoz, és most már enyhébb időben, de szakadó esőben megyünk a repülőtérre. Remélem nem csak az marad meg nekik ebből a pár napból, hogy nagyon hideg volt, meg esett az eső, meg korán kellett kelni, meg mindig mentek valahová, hanem a tartalma is. Erik rendes fiu, bármikor szivesen vendégül látnám!