Címkék

, , , , , , ,

A héten bejelentették, hogy a két egymás mellett lévő létesitmény az Océade és a Mini-Europa földtulajdonosa a jövő augusztusban lejáró szerződéseket nem hosszabbitja meg. Állitólag bevásárlócentrum, turisztikai központ, szálloda épül a helyére (mi a csudának?). A többi létesitmény megmarad, közvetlen szomszédságában Belgium legnagyobb mozilétesitménye, pár 100 méterre pedig az Atomium.

Azon vitáznak, hogy kell-e, szükség van-e ezekre a turistacsalogató látványosságokra. Állitólag 600 ezer látogatót vonzottak a bezárásra váró létesitmények egy évben, ez a brüsszeli turizmus 25 %-a. Többen vitatják ezt. Most megy a huzi-voni, bár szerintem már mindegy, én ugy olvastam ki a sorokból, hogy ez már egy eldöntött dolog, tény.

Az Océadot is sajnálom, mi egyszer voltunk ott, ajándékban kaptunk egy családi jegyet egy kedves ismerőstől, mert hatunknak borsos lett volna az ár, és hát ugye kit hagyjunk otthon? De igy bejutottunk és egy szép napot töltöttünk el ott, talán van ennek már 5 éve is! Egyik-másik része eléggé le volt harcolva, de a gyerekek nagyon élvezték, jó volt a dekoráció, és élményekkel, mosolyogva léptünk ki a kijáraton.

A Mini-Europa-hoz több élmény is füz minket. Ha jött valaki hozzánk, általában elvittük őt oda, mert mi is nagyon szerettünk ott sétálni a tényleges mini Europában. Emlékszem mennyi mosolygós órát töltöttünk ott. Mindenkinek meg voltak a kedvencei. A gyerekek sorra szaladtak mindig nyomni a gombot, megszólaltatva az adott ország himnuszát. Arra is emlékszem, hogy mikor láttuk először a táblát, itt lesz Magyarország jelképe. Aztán elkészült a nagy mü, nagy ünnepség keretében, szerintem egész hétvégén csak a magyar himnusz szólt. Gyönyörü szép és óriási a magyar jelképet bemutató rész, a Széchenyi fürdőről  irt is Gyuszi a régi blogban, itt elolvashatjátok.

Mi lesz ezekkel a némelyik monumentálisra sikeredett müvel? Egyszerüen nem tudom elhinni, hogy lehet egy ilyen létesitményt megszüntetni!