Címkék

, , , , , , , , , ,

Vannak dolgok, amikhez mi magyarok ragaszkodunk. Van amiért “ölre” is megyünk, ugye már többedik csatánkat vivjuk a tokaji névért.

Most eltünt megint valami ami csak magyar volt. Ha a világon bárhol mondták, akkor azt tudták, hogy a Malév Magyarország légitársasága. Sehol máshol nem volt másik ilyen a világon, ilyen név, csak ez.

Fura dolgok ezek, most eltünt. Családunkból soha nem repült rajta még senki csak most csütörtökön Katinkáék. Még ősszel vették a jegyet, örült is, hogy na, egyszer ő is Malévvel utazik. Miért történt ez igy? Mert iszonyatosan drágák voltak a jegyek! Számunkra, és sok ember számára megfizethetetlenek. Persze, tudom, lehetett pontokat gyüjteni, meg nem is tudom miket amikkel egyre nagyobb kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni, de akkor is nagyon drága volt a repülőjegy. Mert valahol el kell kezdeni. Igy aztán maradtunk a fapadosnál. Itt olcsóbb volt jóval a jegy, szinte egy napon nem is lehet emliteni a két jegy árát. És mivel adott többet a Malév? Benne volt a jegybe a csomag és egy étkezés, azért nem kell plussz pénzt fizetni.

Én nem is emlékszem már a tételekre, de amikor januárban vettünk jegyeket a szülőknek a márciusi utazására, akkor néztem végig utóljára az ajánlatokat. Éppen pont akkor nem volt több százezer forintunk jegyre, igy vettünk 48 euroért (aki akarja számolja át) két embernek jegyet. Ebben is benne van a feladott csomag, az illeték, meg az elsőbbségi beszállás. Igaz kaja nem, de egye fene, majd azt a szendvicset elviszik otthonról, vagy vesznek a gépen pár euroért. De nem több százezerért!!! És igen, igaz, Charleroi kb. 40 km-re van Brüsszeltől, de nyil egyenes autópálya köti össze a két várost, 25 perc alatt megtehető. Közvetlen busz is közlekedik, sehol nem áll meg csak a célállomásnál. 10 eurotol egy kicsit több most a jegy ára. És az is igaz, hogy vannak gondok a Wizzair-rel, mert van, hogy késnek, van, hogy kimarad egy-egy ut, de valljuk be őszintén, ez mindegyik légitársaságnál előfordul. Csak éppen akkor a legrosszabb, ha velünk történik meg. Egyszer a szülők beleugrottak egy ilyenbe a két fiuval, mégsem volt gond, elütötték azt a pár órányi időt, de itt voltak és megfizethető áron.

Megijedtem, hogy na, elszáll a Wizzair a jegyekkel most, de aztán eszembe jutott, hogy ott az SN Brussels, ők is közvetlen járatokat inditanak, igaz náluk csak 70-80 ezer egy-egy jegy, a mostani kialakult helyzetre tekintettel engednek a jegyek árából 5-7 ezer forintokat utazásonként.

Aztán ma reggel a Ryanair is bejelentette, hogy mégis szállit utasokat Brüsszelbe is Budapestről. Milyen fura, pár éve kivonultak a magyar piacról, hogy drágán tudják adni a jegyeket, mert drága a magyar illeték. Kb. másfél hete olvastam, hogy ujra visszatértek Magyarországra a Turizmus Rt.-vel megegyezve, de csak néhány városba szállitanak utasokat. Akkor nem volt közöttük Brüsszel. Ma már igen. Hát, azért legalább van egy kis verseny, ennek csak mi örülünk, nem fognak elrugaszkodni (remélhetőleg) az árak.

Eddig is csak a gyerekek utaztak ha kellett Magyarországra repülővel, vagy a szülők érkeztek hozzánk, mert 6 jegyet még a Wizzair-re megvenni is kész vagyon. Meg akkor otthon nincs autó, sokan vagyunk, egy autóval nem is jöhetnek ki értünk és nem vihetnek ujra vissza, nehézkes, soha nem is tettük meg. Életünkben egyszer ültünk mind egy gépen, mikor lassan 7 éve felültünk arra a bizonyos hajnali járatra ami kihozott ide minket.

És fura az is, hogy a leirottak ellenére, mégis összeszorul az ember torka, ha arra gondol, hogy már nincs Malév. Mert akár hogy is nézzük, magyar volt, a miénk volt.

2001-ben a belgák is nehezen tették tul magukat rajta, hogy elvesztették légitársaságukat a Sabenát. Keseregtek rajta elég sokáig, meg ment a harc, majd lett az SN Brussels. Remélem valami magyarosat létre fognak hozni a magyarok is. De nem lehetne pénztárcabarátabbat? Esetleg a sok kicsi nem lehet, hogy több? Na mindegy, ebbe ne menjünk bele, nem az én asztalom!