Címkék

,

– Üdvözlöm a kedves kollégákat! Ha mindenki itt van, akkor kezdhetjük is. Mai megbeszélésünk célja, hogy megoldást találjunk a brüsszeli dugók megszüntetésére. Mint tudják, egyre égetőbb probléma a rengeteg autó a városban. Azért hívtam össze ezt az értekezletet, hogy épkézláb ötleteket állítsunk össze a helyzet megoldására.
– Kérem szépen, én teljesen átérzem a problémát! Ma reggel is másfél órába telt míg megtettem a három saroknyi távolságot!
– Már elnézést, de nem kellene még a vécére is autóval menni! Én például biciklivel közlekedem, kiváló módszer az autók kikerülésére.
– Nehéz is lenne a kórházban lábadozás közben dugóba kerülni! A kolléga tartja a legtöbbet elütött biciklis ginisz rekordját.
– Kartársak, koncentráljunk talán a feladatra! Szerintem a román megoldást kellene bevezetnünk: páros napokon azok közlekedhetnének, akik rendszáma A és K közötti betűvel kezdődik, páratlanon pedik az L és Z közöttiek.
– És az eus rendszámok?
– Azok mindig mehetnének.
– Akkor rendben, támogatom.
– Én azt mondom, hogy szolgálati sárkányrepülőt kellene rendszeresíteni, és leszállópályát kialakítani a tetőn.
– Én kérem elvből sosem repülök! A sárkányokat pedig a pekingi kiküldetésem óta ki nem állhatom. Sokkal jobb megoldásnak tartanám a gólyalábak szétosztását. Rendkívül könnyen el lehet férni velük az autók között.
– Kollégák, kollégák! Rossz irányba mentek! Nem kikerülni kell az autókat, hanem a dugókat megszüntetni. Olyan megoldást kell találnunk, ami garantálja a kevesebb gépkocsit az utakon.
– Khm, khm … Kedves kollégák! Ismertek, én csak akkor szólok hozzá a témához, ha komoly elgondolásom van. Úgy gondolom, hogy csak drasztikus módszerrel lehet megtisztítani a brüsszeli utakat. Próbálkoztunk forgalomelterelésekkel, intéztünk felhívást az emberekhez, még sztrájkot is szerveztünk, de hasztalan. Az embereket csak önző céljuk érdekli, hogy terpeszkedhessenek vadi új szuper autóikban, rátartian pöffeszkedhessenek, hogy a gyalogosok megpukkadjanak az irigységtől. Valami hatékony, ütőképes módszerre van szükség!
– Hmm … mondasz valamit.
– Igaza van, hathatós intézkedésre van szükség!
– Mi az elképzelésed?
– Nos, felvázolom ide a táblára.

Az autók ugye egymásba érnek, alig lehet férni tőlük. Legalábbis az úttest szintjén. Meg kell oldanunk, hogy az úttesten kevesebb legyen a jármű! Azt javaslom, hogy állítsunk munkába óriásrobotokat, amelyek kiemelik a sorból a tötyögőket, ráérősen poroszkálókat, és a levegőben tartják amíg az élelmesebb vezetők továbbhaladnak. Aztán később, amikor kisebb a forgalom, ők is tovább mehetnek. Így kevesebb lesz az úttesten az autó, és gyorsabb lehet majd haladni. Valahogy így gondolom.

– Hmm, hmmm, nem is rossz ötlet.
– Van benne valami.
– Nekem tetszik!
– Remek, akkor megtaláltuk a legjobb megoldást. Dominique kedves, legyen szíves gépelje le a megbeszélés jegyzőkönyvét, és küldje el a prodzsekmenedzsment osztályra megvalósítás céljából! Mindenkinek köszönöm a részvételt. Akkor mehetünk is kávézni.