Címkék

A héten Gyuszi itthon volt. Össze gyűlt jó pár túlórája, azt is ki kellett venni, a csütörtök-pénteket kiadta a Bizottság, ezért még megtoldotta egy kicsit és egész héten őszi szüneteztünk. Vagyis csak öten, mivel Katinkám már külön utakon (egyetemen) jár, neki még hétfő-kedden volt tanítás.

Hogy mit csinálunk? Úgy elrohant ez a hét már megint, pedig igazából nem is csináltunk semmit, csak úgy el voltunk. Persze ez is kell! Néha! Azért történt egy-két dolog!

Most jön az egyik titok. Gyuszi az ideje nagy részét a gép előtt töltötte, egyszerre két honlapot is készít. Az egyik az iskoláé, illetve a magyar szekcióé. Ez egy magyar nyelvű honlap lesz mindenféle hasznos információval az iskoláról, osztályokról, tanárokról. Ha minden igaz, akkor a hétvégén feltöltjük a meglévő adatokat, kiküldjük pár embernek, hogy nézze meg, mondjon véleményt és elindul ez is. Remélhetőleg hamarosan! Sokan várják már ezt, nagy szükség lenne rá, az iskola meg szinte ujjongott, hogy végre valamit a magyar szülők is csinálnak.

A másik titok, hogy mi is megújulunk ám! Már láttam az oldalt, nehéz szülés volt, de szerintem jó lesz. Mindig változó, kevésbé álomittas, jobban ki fogja fejezni azt, hogy milyenek is vagyunk mi. Bár ha rajtam múlna, akkor egy óriási vigyorgó smile lenne rajta.

Mivel az időjáráson nem látni, hogy kirándulóidő lenne ma, hát talán haladunk is valamire. Majd meglátjátok! Reméljük hamarosan!

Nincs hideg kint, reggelre is 13 fokot mutatott a hőmérséklet, de nagy pára van, időnként esik a köd (Esztikésen), olyan csúnya, szürke idő van. De legalább nincs hideg. Magyarországon, ha ilyen idő volt, akkor mindig hideggel társult és akkor megfáztak a gyerekek. Itt legalább ez nem fenyeget. És előre láthatólag ilyen idő lesz mostanában. A hideg nem hiányzik, maradhat még egy ideig, ott ahol van. Lassan megszokjuk, hogy a télapó és a karácsony nem hidegben, hóban van. Ez lesz a 3. év, amit itt ünneplünk, de mindig 5-6 fokban, verőfényes napsütésben ünnepeltük ezeket az ünnepeket. Valahogy nincs is olyan karácsonyi hangulat. De este mikor bekapcsolják a házakon a fényeket az nagyon szép. Már most árulják a dekorációkat, ajándékokat. Vagyis, már vagy 2 hete. Itt a Télapó a nagyobb ünnep, akkor adnak nagyobb ajándékot, úgy, mint nálunk karácsonykor. Addig meg már csak egy hónap! Te jó ég! Egy hónap!