Címkék

Tegnap délután annyi kocsi volt az utakon minden felé. Dugó dugó hátán. Lehet, hogy volt valami csúcstalálkozó a városban, vagy lezárások voltak, vagy balesetek, vagy egyszerűen csak sok volt az autó. Egymás után telefonáltak haza a buszon ülők, hogy jönnek ők, jönnek, de teljesen beállt a forgalom, ülnek a dugóba. Egyszerűen az is lehet, hogy esett az eső, így többen előkapták az autójukat és így lett sokkal több autó, mint máskor.

Emlékszem annak idején, Pesten azért tudta az ember, hogy melyik nap milyen forgalomra számítson, tudtuk, hogy hétfőn reggel a legnehezebb bejutni a városba, esténként kifelé, a pénteki kijutás pedig megint elég szörnyű volt.

De itt egyszerűen kiszámíthatatlan a forgalom! Időnként meglepődik az ember, hogy szinte alig látni autót, aztán meg rengeteg autó lesz, látszólag minden ok nélkül. Hihetetlen az a nyugalom, amivel képesek minden nap végigtötyögni az útjukat autóval, ahelyett, hogy vonattal vagy metróval mennének. A busz meg a villamos azért nem jó, mert az is a felszíni közlekedésben vesz részt, tehát ők is állnak a dugóba. Úgy látszik, hogy őket ez egyáltalán nem zavarja, már valószínűleg megszokták. És így ennyi év után már engem sem zavar, csak időnként teszek megjegyzéseket, megmosolygom őket.

Azért itt a dugó mégis más, mert itt nem áll meg a forgalom, hanem szinte ha nagyon lassan is, de gurulnak az autók, mégis olyan érzése van az embernek, hogy halad előre. Talán ez biztatja őket. És minket is! 🙂