Címkék

,

Hír: A belga cégek 36 százaléka nem talál megfelelő szakembert. Többek között hiány van hegesztőből, villanyszerelőből és kőművesből.

Vélemény:

Állok a nappaliban, és a fal tövében körbefutó fekete csíkot nézem. Télen, amikor esős volt az idő, nedves volt a vakolat, ezért az utólag szigetelni kellett. A csempe fölött a vakolatot kivájták néhány centi magasságban, egészen a tégláig, és fekete szigetelőcsíkot tettek bele. A széle még mindig kilóg, le kell vágni belőle, és esztétikusan eldolgozni. Hetek óta igérgeti az építő cég, hogy küld valakit, ma végre megérkezett, és dolgozott rajta.

Négy óra múlt, kedvesem unszolására megkérdezem, hogy meddig tart még a dolog. El van húzva a faltól az összes bútor, úgy néz ki a lakás, mint ahol költöznek. Na és por van mindenütt, mint ahol kőműves dolgozik.
– Azt mondja, ma nem tudja befejezni – tolmácsolom kedvesemnek. Szerencsére a kőműves gagyog valamit angolul.
– Gondoltam – ráncolja a szemöldökét kedvesem. – És holnap be tudja?
– Azt mondja, hogy holnap nem jön, máshová kell mennie.
– Tessééék? Mi az, hogy máshová? És mikor jön ide?
– Jövő csütörtökön – nyögöm ki rövid diskurzus után a kőművessel.
– Jövő csütörtököööön? Nem mondja komolyan! Addig mi lesz a lakással? Most pakoljunk vissza, aztán egy hét múlva kezdjük elölről? Mit gondolnak ezek, bármit meg lehet velünk csinálni?

Nem jutok dűlőre emberünkkel, széttárja a kezét, hogy ő csak azt teszi amit a főnök mond. Nem érti amit kedvesemmel egymás között beszélünk, de a hangsúlyból érzi a helyzet súlyosságát. Fülét-farkát behúzva dolgozik tovább.

Este takarítunk, elpakolunk és várjuk a következő csütörtököt.

Prison break