Címkék

,

 

Rendszeresen összegyűlnek a résztvevők. Csak kevesen mennek autóval, a repülőgép gyorsabb. Az utazó cirkusz megint ülésezik Strasbourgban. Nem én neveztem el így, sohasem vetemednék ilyen tiszteletlenségre. Azok hívják így az Európai parlament franciaországi ülésszakait, akik ellenzik a rendszeres népvándorlást. Mivel a képviselők és a személyzet általában Brüsszelben és Luxemburgban tartózkodik.

Értem én, hogy a Franciák is akartak maguknak valamit, ha már alapító tagjai az EU-nak. Csakhogy egyre többen viselik nehezen az állandó utazást. Most a zöldeknek lett tele a hócipőjük. Egy friss jelentésük szerint iszonyú mértékbű környezetszennyezést jelent az állandó utazgatás. Brüsszelből és Luxemburgból kábé 1700 tisztviselő pattan ilyenkor repülőre, és bocsát ki 20.000 tonna széndioxidot. Mármint a repülők. Mármint évente. Ez 1300 London-New York járat kibocsátásának felel meg.

Miután kibocsátották a rengeteg káros anyagot, a strasbourgi termek üresen maradnak az év hátralévő 300 napjára. Hát nem érthető a zöldek felháborodása?