Címkék

,

Elárulok egy titkot neked, aki órákat ülsz a számítógép elõtt, hogy a szemed már majd kigúvad, és a fejed is fáj már bele: van élet a számítógépen túl. Itt vidéken újra felfedezi az ember a zöld füvet, amit hetente nyírni kell, a kiskacsákat a tó mellett (ahová végre el tudott cipelni a kedvesem), a biciklizés izompróbáló fáradságát, a szögelést-kopácsolást a fiúkkal játékgyártás közben, és ezer más dolgot. A laptop pedig lassan átváltozik chatgéppé a lányok fennhatósága alatt.

Vigyázz, ha túl sokat ülsz a számítógép elõtt, mert annyira azonosulsz vele, hogy a gyerek felvilágosítását is valahogy úgy csinálod, ahogy egy informatikus sorstárs mesélte:

A gyerek kérdez:
– Apu hogyan kerültem én erre a világra?
– Na jó fiam, erre a beszélgetésre elõbb utóbb sort kellett keríteni, figyelj így történt: Apukád megismerte anyukádat egy chatszobában, majd találkoztak egy cyberkávézóban és anyukád a WC-n letöltött pár adatot apukád USB kulcsáról. Amikor apukád befejezte a letöltést, észre vette, hogy ezt megelõzõen egyetlen tûzfal sem lett feltelepítve.
Ekkor már késõ volt CANCEL, ESC gombok nyomkodására, mert a “Biztosan elkezdi a letöltést?” ablak leOK-zása már a Beállítások menüpont alatt ki lett pipálva.
Anyukád antivírus programja régen volt frissítve ezért apukád “blaster-worm” vírusával nem tudott mit kezdeni.
Ekkor megnyomtuk az “Enter” billentyût és kaptunk egy rendszerüzenetet ezzel a felirattal: “Maradék idõ a letöltés befejezéséig 9 hónap….”