Címkék

,

Két évvel ezelõtt egy Origó fórumon cseréltünk eszmét az uniós versenyvizsgán való részvételrõl, amely még ma is él. Aztán elindítottuk a levelezõlistánkat (akit érdekel szóljon, a linket küldöm magánban), ahol segítettük egymást, megosztottuk az információkat, és találgattuk hogyan fognak történni a dolgok. Nem egyszer öntöttünk lelket egymásba a hosszú várakozás közepette, és az interjúkról visszaérkezettek beszámolói aranyat értek.
Most is zajlik egy fordítói versenyvizsga, és az Unió személyzeti hivatala, az EPSO új vizsgák kiírását tervezi. Oldalukon olvasható az elõrejelzés. A levelezõ listánk  közben átalakult egy kicsit, inkább kinti információkat, híreket cserélünk. És lassan rábukkannak olyanok, akik most fognak belevágni, és minden info jól jön a számukra. Nekik annyival könnyebb, hogy van itt Belgiumban egy csapat, amely már “megjárta a hadak útját”, és nemigen van olyan dolog az újrakezdéssel kapcsolatban, amiben ne tudna érdemben tanácsot adni.
És miért ne segítenénk, mi már nem vagyunk “versenyben” az állásokért, nem jelentünk egymásnak konkurrenciát. Drukkolunk nekik!