Címkék

, , , , ,

… mi meg hálásak is vagyunk érte. Mintha bármi is rajtunk múlna, ugye nem, de valahogy fontos lett a békesség. 🥰 

A hídépítésről van szó.🚧🏗 Már irtam itt többször is augusztus óta, mióta lezártak mindent, aztán lebontották, utat építettek, most meg ha igaz, akkor összefelé rakják. A felét. 

Eddig is kaptunk ilyen-olyan információt. Pl. a híd bontása előtt és után, hogy éjszaka is dolgoznak és bocsi a zaj miatt. Aztán meg amikor a vascölöpöket verték a földbe. Éjjel-nappal. Volt hangja, tény. Azok akik ott laknak nekik nagyon rossz lehet. Valahogy ugy van a híd állása, hogy nagyon sok zajt felfognak a köztünk lévő házak. Hozzánk csak tompa puffanások hallatszanak, na jó éjszaka azért jobban hallatszott, de ugy voltunk vele, hogy muszáj megcsinálniuk. És tényleg tartják a határidőt amiket megírnak, a puffogás abba is maradt amikorra ígérték.

Pár házzal arrébb a gazdasági területet is bevonták, óriási földkupacok magasodnak már ott. Leszedték a zajfogó paneleket is, nagy autók jönnek-mennek. Szerintem ott lesz az elterelőút ezen az oldalon. Már júliusban mondtam Gyuszinak, hogy tuti felviszik a másik oldalra az autópályát, azért vágták ki a sok fát. És akkor lett oda a sok kismadár lakhelye.😞 No nem baj, itt van nagy része nálunk, elhalmozzuk őket mindennel amit csak lehet, magvak, napraforgó, kukac, stb. Szóval szerintem ha készen lesz ezen az oldalon a híd akkor logikusan a másik oldalt fogják csinálni, de akkor meg ide kell hozni fel a forgalmat.

Múltkor elmentünk arra leskelődni 🤦‍♀️🤭, fura volt a híd nélkül az autópálya. Elkerítve minden. Folyik a munka. Láttuk  a sok táblát, figyelmeztetést, sebességkorlátozást. Gondoltam is, ja, hát ezeken a táblákon néznek át az autók vezetői? 😕😞 Mivel leszedték a zajfogó paneleket, igy a konyha ablakból látni az autópályát. Többször láttam már villogó autókat, órákig állt a forgalom. Aztán meg olvastam, hogy gyorsan mentek a kamionok, ez-az leesett a rakományból. Utóbb egy sörösraklap. Gondolhatjátok mennyi üveg volt az úton.🤦‍♀️ Órákig, míg totálisan el nem takarítottak minden üvegszilánkot, addig álltak az autók. Megállapították mindig, hogy gyorsan mentek az autók, a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva. Aztán jött ez a levél:

hid1

Kitalálták, hogy keresztbe széles csíkokat tesznek fel az útra, ezzel is figyelmeztetve az utósokat, hogy van itt valami és jobban kellene a szabályokat betartani. Két éjszaka lezárták az autópályát míg szerelték fel. Leírták, hogy lehet ez plusz zajjal fog járni, de ígérik vizsgálják, mérik, hogy ne legyen a zajszint kellemetlen. Plusz ha valakinek van jó ötlete, akkor azt szívesen veszik. Megtörtént a pántok felszerelése, a zaj nem lett nagyobb. Az utók lassítanak-e? Ööö… nem nagyon látom. Mindenesetre az utóbbi két hétben nem volt baleset, már ez is haladás.

Múlt héten megint egy újabb levél landolt a postaládában. Gondoltam na, mit találtak ki már megint? 

hid2

Amikor az építkezés megkezdődött, akkor is kaptunk levelet, kérték ne járjunk oda katasztrófaturizmus gyanánt, ők majd készítenek időről időre videot amit közzé is tesznek. Tényleg igy volt, a híd bontását is láthattuk. Ebben a levélen az áll, hogyha szeretnénk megnézni az építkezést a saját szemünkkel, akkor most pénteken kirándulás lesz, tárlatvezetéssel.👷🏻‍♂️ Szeretnénk! Naná, hogy szeretnénk látni honnan, miért is jönnek ezek a hangok! 😁 Jelentkeztünk is, péntek délután ott a helyünk. Ha tényleg eltudunk menni, akkor majd készítek képeket és lesz beszámoló is. 😀

Szerintem igazán emberi, hogy igy kommunikálnak velünk, nem csak vállat vonnak, hogy ez van, ti meg szeressétek, vagyis türjétek. Óriási ez az építkezés itt, nagyon sok problémát okoz nem csak nekünk. Nagy a kamionforgalom, hiszen a tengerfelé ez az egyik autópálya ahol ellehet eljutni Calais melletti városkába, Coquelles-be, ahonnan indul a Csalagút, mely összeköti a kontinenst Angliával. Ha éjszaka lezárják az autópályát, amire volt már példa, akkor az egész forgalmat bevezetik a szomszédos városkába. Azokat az utakat nem ilyen forgalomra tervezték, plusz az autók nem messze a házaktól dübörögnek ilyenkor. 😞 Nálunk pedig ezt a városrészt totál lezárták, óriási kerülővel tudunk csak közlekedni. Igaz, az utcánkban nagyjából csak azok közlekednek akik itt laknak. A fenti papíron még az is van írva, hogy a munkálatok az előre tervezettek szerint alakulnak, tehát még egy év és készen is lesz. Ennek a hírnek is nagyon örültünk. Mert a porról még nem is beszéltem… 😕 de utána lesz itt csili vili, vadi új híd, meg új zajvédő. 😁