Címkék

, , , , , , , ,

Morgós poszt következik. 

Kb. két hónapja láttuk, hogy a telkünk mögötti réten itt rója a köröket a kis traktor ami aratni meg bálázni szokott jönni. Valami fehér apró gömböket szórt ki. Még gondoltuk is, hogy jé, a rétet műtrágyázzák, biztos szükség van a szénára. Aztán el is felejtettük.

Az önkormányzat oldalán olvastam még április vége felé, hogy mindenki úgy készüljön, ne vágjon füvet a telkén egész májusban. Gondoljon a méhecskékre, majd milyen boldogok lesznek, hogy a sok virágra járhatnak. Gondoltam jó, jó. Már akkor kiváncsian figyeltem, no mi fog itt történni? 

Az történt, hogy tényleg nem vágták az emberek a gyepet. Elég ramaty idő volt, tomboltak a 12 fokok, esett az eső, fujt a szél, kb. mint máskor március környékén, közben meg már május közepét irtunk. Az időnként kisütő napnak köszönhetően egyszer csak azt vettük észre, hogy minden rét sárgává vált. Mondtam is, hogy jé, mennyi gólyahír. Aztán gondolkodtam, hogy de most? 🤷‍♀️ Az nem hamarabb nyílik? És még sosem láttunk ennyit. Akármerre mentünk a sárga mezőket láttuk. Gyanús lett. 😊 A mi mezőnk is sárgára váltott itt, szép körben amerre a kis traktor járt másfél hónapja. Tanulmányoztam mi történik és ki is derítettem, hogy mezei boglárkát vetettek mindenfelé ahol pusztán volt hagyva a föld, a rétekre, mezőkre, legelőkre.

Réti boglárka, mezei virág, tavasz háttérkép 249349

Forrás: Pinterest

Tényleg nagyon szép volt, lementünk mi is a kert végébe, öröm volt látni a sok döngicsélő méhecskét.

méhecskelegelő1

Aztán teltek a hetek, múlt a hűvös tavasz, egyik napról a másikra ránk rontott a 24-26 fokos meleg, a virágok pillanatok alatt elvirágoztak a fű viszont maradt. 

méhecskelegelő2

Pár nap alatt óriásit nőttek. Mikor megyünk a kutyusokkal sétálni néhol nagyobb a fű a járda mellett, mint én vagyok, Gyuszi még nevetett is, akár el is bújhatnék benne. 😛 Az a kisebb gond, hogy ez a fű kiborul a járdára, igy alig férünk el rajta. Valahogy megoldjuk. A nagyobb baj az, hogy itt is nagyon sokan allergiások mindenféle pollenre. Mint ahogy mi is Barnussal. Konkrétan a fűre is. Neki a szemei vannak benőve, nekem az orrom, torkom viszked. Tudom elsőre még vicces is lehetne, de annak aki viccesnek találja még nem viszketett a torka, a szájpadlása, az orra belül. Úgy tud viszketni, hogy már fáj. Sokszor aludni sem lehet tőle. 😥 A bekapkodott gyógyszer ellenére. 

Vártuk, hogy mikor jönnek az önkormányzattól levágni a füvet. Sokan várhatták, mert kiírták az oldalukra, hogy nagyon örülnek, amiért ennyien részt vettek ebben az akcióban. Most elkezdik vágni a közterületeken a füvet, de ugye a város nagy, idő kell, hogy mindenhová odaérjenek, legyenek a lakosok türelemmel. Oksa, türelmes leszek, megpróbálok. Aztán mégis méregbe gurultam. Egyik kora reggel sétáltunk a kutyusokkal. Egy teherautó ment el mellettünk, nagyobb légörvényt kavarva maga után. A járda melletti füvek meglódultak, majd mintha füst szállt volna fel, olyan sűrű pollenfelhő takarta be a közvetlen környezetét. 😥😣😪

Nem ültetnénk inkább virágokat mindenfelé? Annak is nagyon örülnének a méhecskék, sőt talán még jobban. Mert ez a két méteres fű nem tudom mit ér. 😥 Szép volt a boglárka, tényleg szép. De az, hogy a máskor 30-40 cm-es fü most 2 méter az nem normális, nagyon nem. Máskor ha esik az eső, akkor bemossa a polleneket és eltűnik, nem okoz ennyi gondot. Most azt mondják augusztus végéig meleg, forróság lesz, eső meg nem. 

Ez volt a morgás része. Én igaziból a méhecskékkel vagyok, meg is teszünk értük mindent ami tőlünk telik. Olyan virágokat veszünk amik méhecskebarátok, február óra virágzó virágokkal van tele az udvar. Pont miattuk. 

Csak most nem kapunk levegőt. 😣 Bocsi méhecskék, tényleg nem ellenetek vagyok, de ez igy sem jó, sokaknak nem jó.