Címkék

, , , , , , ,

Ma reggel ennyin állt a városkánk, és még pár környező város összefogásával kijelölt oltóponton a beadott védőoltások számlálója.

vakcina

Lassan haladnak az oltással, ahogy olvastam tegnap. Először nem is értettem miért írják, hiszen folyamatosan nő ez a szám. Aztán olvastam tovább és meg is néztem a helyi adatokat. A 65+-os korosztály 100 %-a van beoltva városkánkban. A nagyobb városban áll kevesebben a számláló, de az is 98 %. A környező majd összes településen 100 %-on áll a számláló. Azt tudtam, hogy Flandriában nagy az oltások támogatottsága, még a legutóbbi szám 92 % körül volt, de most ezen elcsodálkoztam. 

Először voltak kampányok, itt is írtam erről a blogban. Híres emberek, akik itt élnek, polgármester, stb. nyilatkozott, hogy ők beoltatják magukat és elmondták miért. Elegük van az utóbbi majd másfél évből. Visszaakarják kapni az életüket. Mivel nincs más lehetőség, igy ezzel kell élni. Bár vannak olyan területek itt Belgiumban is, ahol nem volt sok áldozat, Erpe-Mere nem ezek közé tartozik. 😥 Nagyon-nagyon sokan haltak meg az eltelt egy évben. Talán azért is, mert több idősotthon van a városkánkban. Egyik ilyen idősotthonban olyan sokan meghaltak, hogy egy emlékparkot hoztak létre az emlékükre. 😥 Sajnos családok haltak meg, tőlünk nem messze is. Anyuka, Apuka és az idősebb gyermek. És ez a környéken sajnos nem kirívó eset. 😥 Ma már nincs mindenféle kampányra szükség!

Haladunk szépen előre az oltási programmal, már bőven 4 millió fölött van a beadott első oltások száma. Szép csendben teszi mindenki a dolgát. Az oltópontokon nagyon sok segítő van, megy is minden szépen, rendben. Az emberek hálásak a gördülékeny intézésért, amiért vigyáznak rájuk. Nincsenek gondok, veszekedések, előzékeny és kedves mindenki. 

És mi hogy állunk oltásilag?

Elsőnek Esztikénk kapta meg az első oltását. Ő jelentkezett segítőnek oltóközpontba, ezeket az embereket beoltották elsőbbséggel. Csak a 2. oltás után 10-14 nappal mehetnek majd, hogy ők is segíthessenek azoknak akik elvesznének e segítség nélkül, hogy az embereknek szép sorban, rendben mondják merre kell menniük, mit kell tenniük.

Az EU úgy döntött, hogy leveszi a terhet az államról, és a saját alkalmazottait beoltja. Több nagyon cég is igy tett Belgium szerte. Követték a belga rendszert, amikor a veszélyeztetett betegek kerültek sorra, akkor Gyuszit behivták, igy ő is megkapta már mindkét szurit. 

Flandriában létrehoztak egy oldalt, Qwax lett a neve. Ehhez kapcsolódhattak az oltóközpontok. Ez az a portál, ahová jelentik az oltóközpontok, hogy hol marad ki oltóanyag és küldik az üzenetet az állampolgároknak a regisztrációkor megadott telefonszámra. Ilyenkor van 30 perc, hogy visszajelezzen az ember elfogadja-e, tud-e menni másnap. Ezek azok az adagok amelyek kimaradhatnak, visszajeleznek a behívottak, hogy esetleg betegek vagy nem szeretnék beoltatni magukat. Igy más megkaphatja ezeket az oltóanyagokat. Ezen a rendszeren keresztül kaptam én is üzenetet, mert kapott Flandria több száz extra oltóanyagot két napon, és ezeket igy osztották szét. Ezért én is megkaptam az első oltást. 

Jövő héten megy Katinka és Vincent, utána pedig végre Barnus is. A végére marad majd Axel, Martina és Dávid, valamikor július folyamán. 

Mennénk már nagyon haza. Mennénk ölelni, mennénk tiszteletet leróni. De addig nem lehet, míg mind be nem vagyunk oltva, mert mint tudjuk az oltás a fertőzéstől nem véd meg, a kórháztól és a súlyosabb szövődményektől igen. De igy át is tudjuk adni a vírust annak aki nincs védve. És az elmúlt másfél évet azért csináltuk ilyen szigorúan végig, hogy védjük a családunkat. Nem itt a végén fogjuk elhülyéskedni és veszélybe sodorni egymást!!!