Címkék

, , , , , , , , , , , , , , ,

2-3 ország híreit olvasom a magyarén kívül. Vannak ismerőseim itt is, ott is. De sehol nem láttam ilyen ádáz megvetést mint a magyar emberek oldalain. 😥 Én nem tudom mikor lett az ország ilyen érzéketlen, kegyetlen. A rátartiság, a ki ha én nem berendezkedés ismerős, no de ez ami megy az országban … félelmetes ezzel megint szembesülni. 

Igen, a koronavírusról van szó. Itt Belgiumban karneváli szünet volt, sokan elutaztak Olaszországba, Franciaországba síelni, karneválra, de sokan Ázsiában töltötték az utóbbi egy hetet. A hétvégén visszajöttek az emberek, ma suli, munka újra. 

Még hetekkel ezelőtt volt egy beteg aki már gyógyult. Tegnap jött a hír, hogy egy hölgy Franciaországból fertőzötten jött vissza, ma reggel 8-kor pedig nyilvánosságra hozták, hogy Brüsszelben is van egy fertőzött beteg. Azért baj ez, mert nagyon nagy a népsűrűség úgy általában is, de pl. Brüsszelben hering módjára lehet csak közlekedni a tömegközlekedési eszközökön reggel, este. Most képzeljük el, hogy valaki aki nem tudja fertőzött, az hány embert fertőzhet meg mondjuk egy degeszre tömött metrókocsiban, amikor az emberek arca szó szerint szinte összeér. 😦 

De senki nem tud ezzel mit kezdeni, ha mondjuk egy hónapra az egész világ karanténba helyezné magát, akkor talán. Mivel ez lehetetlen, így hazardírozik a legtöbb ember. Mert hát élünk, vannak a mindennapok és menni kell.

DE! Az a szívtelen hecckampány ami folyik Magyarországon, hát rémisztő. 😦 Innen is látszik, hogy mennyire önzőek az emberek. Csakis magukkal foglalkoznak. Ezek az emberek arra nem gondolnak, hogy mindenkinek vannak idősebb szüleik akik a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak? Arra nem gondol, hogy ma a világban mennyi betegséggel élnek emberek, akik ilyen fertőzés idején az első sorban állnak majd a veszélyeztetett listán. Pedig értékes tagjai a társadalomnak, jó emberek, és sok nagy szájú elbujtatna mellettük a mindennapi harcukat látva. Persze ezek az emberek azok, akik viszont az arcuk nagysága miatt már nem látnak el odáig. Fentebb nem 15 emberről beszéltem, hiszen nagyon sok betegség van már amivel lehet élni, még ha némelyikkel valóban minden nap harc. De ezek az emberek, legyenek gyerekek vagy felnőttek ugyan úgy megérdemlik, hogy éljenek. Hogy ne cikizzék, főleg ilyen helyzetben, mert ez mennyire tud fájni. Fáj és közben mardos a félelem, hogy mi lesz ha …? 

De ahogy látom leginkább csak az önzőségről szól ez az egész. Én jól vagyok, a többi meg a legkevésbé sem érdekel. És akkora arc vagyok, mert osztom a hülye, megalázó posztokat, nesztek. Még egyetlen posztot sem olvastam arról, hogy ne pánikoljunk, de vigyázzunk egymásra, vigyázzunk más emberekre és ne élcelődjünk a másik félelmein. Még egyetlen posztot nem olvastam, hogy mennyire fontos, hogy vigyázzunk embertársainkra, a beteg emberekre.

Meglátjuk mit kezd Belgium itt ezzel a helyzettel. Itt most fog kezdődni és kétség nem fér hozzá, hogy kezdődni fog. Megmondták, hogy lehetetlenség, hogy ne jöjjön be az országba. Németország azon területe fertőzött ami Belgiummal határos. Vannak olyan települések a határon ahol egyik utca német, a másik belga. Élnek az emberek. Múlt héten nagyon sok volt a karneváli felvonulás a németeknél is, sokan voltak ott is Belgiumból. Már tudják, hogy voltak némely felvonuláson fertőzött betegek. Idő kérdése, szerintem a hétvégén, jövő héten robbanásszerűen fog megnőni a fertőzöttek száma.

Mi az utóbbi két hétben Gyuszival betegek voltunk. 😦 Ma ment dolgozni, de még nem gyógyult meg teljesen. Féltem, az immunrendszere nagyon nincs még a toppon! Féltem, hogy nehogy megfertőződjön valahol és hazahozza. Vonattal megy dolgozni, de azt mondta nem fog metróra szállni, gyalogol a munkahelyéig. Oda fog figyelni, hogy senkivel ne fogjon kezet, ő nem egy ölelgetős, puszizgató fajta, de itt ez nagy szokás. Vettünk fertőtlenítőt amit elvitt magával. Főztem kaját, elvitte, hogy ne kelljen mennie olyan helyre ahol nagyon sokan vannak. 

És most várunk … Én félek. Féltem a férjemet aki még nem egészséges, féltem a gyerekeimet, hiszen nálunk nagy a fertőzésveszély, könnyebben elkapnak minden levegőben terjedő bacit és végzetes is lehet a kimenetele. 

Szóval nyeljenek már egy párat az embertársaik kedvéért a röhögcsélők meg vicceskedők. Legyenek oly kedvesek, hogy tegyék meg azt a szívességet, hogy ne nagyképűsködjenek, egyszerűen csak fogják be a szájukat. Közben lehet nyitott szemmel járnának a világban és még a szívük is kifejlődne ami bizton állíthatom az egót felcserélve többre vihet kicsi és nagy embert is. 

És engedtessék meg nekem, hogy ezt az egészet elmondhassam, hogy mennyire fáj. 😥