Címkék

, , , , , , ,

Megyünk haza fej! Jött értem a Gazdi! ❤ 

Micsoda csoda, mindennek meg van az ideje. Mire megérett a gazdi, hogy Gazdi legyen megszületett ő is, Charlie. És berobbant az életünkbe, szó szerint. 

Ő egy csodakutya. Nekünk. Sosem gondoltam, hogy lesz valaha ilyen okos és intelligens kutyánk mint Charlie. Mai napig meglep a viselkedésével. 

Taszika kedvenc babája volt ő. Sam-et fogalmunk sincs miért de nem szerette. Charlie-t viszont imádta attól a pillanattól kezdve, hogy meglátta. Tanitgatta, játszott vele, együtt csináltak mindent. És a mi öreg barátunknak meg adott még pár boldog, játékos évet. Soha nem mordult a kicsire, egyszerűen képtelen volt rá haragudni. És még talán annak is szemtanúi lehettünk, amikor a fülecskéjébe suttogta a nagy igazságokat és átadta neki a falka vezetését. Tudom, ott voltam. És attól a perctől kezdve Charlie vigyázott Taszira. Taszika hallása és látása sokat romlott az utóbbi években, Charlie vigyázott rá. Amikor az erdőben sétáltunk egy percre sem hagyta magára. Én nem mertem elengedni Taszit, de Gyuszi mondta, hogy nem lesz baj, figyeljek csak. És így is lett. Charlie óvón vigyázta öreg barátja lépteit, ha messzebb mentek akkor odaterelte hozzánk. Emlékszem akkor is pityeregtem, mert szemmel látható volt az óvó szeretet a már 2 éves Charlie részéről.

Aztán Taszika elment … 😥 meggyászoltuk … 😥 Azt hiszem nem csak nekem tett jót Brunó érkezése, hiszen megint nevetés és játék költözött a házba.

Charlie egy csodálatos jellemü kutya! 

A legjobb …

Ez a kép egy nehéz hét után, péntek este készült. Azt hiszem, minden benne van. ❤ 

Gyuszinak mindig is tetszett Sam, a maga kis komótos, bóklászós lassu életével. Gyönyörű kutya, lehet simizni. De neki Charlie kellett a maga hevességével, kirobbanó szeretetével, játékosságával. Megfontoltan lett kutyája, elolvasva egy rakás könyvet előtte. És berobbant Charlie az életébe, felforgatva a nyugodt életét, de azt mondja, hogy még soha, egyetlen egyszer sem bánta meg a döntését, hogy lett kutyája, lett neki Charlie. ❤ 

“Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért – te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt.” (Márai Sándor)