Címkék

, , , , , , , , , , , , ,

Múlt hétvégén a körül forogtam, hogy menni fogunk hétfőn a cf-es kezelőorvosunkhoz, akinél azóta nem jártunk, hogy kiderült itt pár turpisság Barnabással kapcsolatban. Bujkált bennem harag, mérgelődtem, zsörtölődtem, bánkódtam. Ezt megelőző héten teljesen és totálisan kiakadtam, hogy miközben beleástam magam a glutén rejtelmeibe kiderült számomra, hogy kb. 6-8 éves kora óta lehetett Barnabás gluténérzékeny. Nem tudok már ezzel mit csinálni, elmult. Én nagyon jól tudom, hogy mit fog mondani az orvos, a cf mindent felülirt, nem gondolta, hogy más is lehet itt a háttérben. 😦 

Sokat beszélgettünk Barnussal, ő azt mondta teljesen megérti a mérgemet és tegyek belátásom szerint. Vállalta, hogy ha kell, akkor keressünk neki másik kezelőorvost. 

Először behivta Barnust ahogy máskor is, majd minket. Kicsit furán nézett rám, látta, hogy gáz van, és ekkor már tudtam, hogy ennek az embernek fogalma sincs mi történt. És ez pár perc mulva ki is derült. Gyuszi aztán szépen levezette neki az utóbbi éveket, hogy mi miért történt, hogy ő miket mondott. Ott voltunk mindhárman mint mindig, nem mondhatta, hogy nem igy történtek az események. Majd egyszer csak leesett neki. Én ilyet még soha nem láttam. Pár pillanatig úgy éreztem, hogy elsírja magát. Nem is értem miért nem rakta ő magába össze az eseményeket, de mindegy is. Akkor döbbent rá, hogy mi történt. És bocsánatot kért mindenért! Hibázott, tudja! De értsük meg, hogy a cf miatt teljesen másra gondolt, hiszen hasonlóak a tünetek, stb. stb. azokat mondta amiket én akár le is írhattam volna előre. És aztán ott volt a következő kérdés. Mi lesz a jövőben? Meg kellett értenie, hogy én mennyire bíztam benne és hogy mekkora csalódás ez az egész nekem. Barnabás felnőtt, elmult 18 éves, engedném egyedül a vizsgálatokra, mindenhova, de így hogy bízzak abban, hogy figyelni fog rá, komolyan veszi ha valamit mond és nem söpri az asztal alá? Megértette, hogy megrendült a bizalmunk vele kapcsolatban. 😦 De azt mondta, hogy mindent meg fog tenni ezután és többször kifejezte sajnálatát. 

Kb. 2-3 éve kérem, hogy csináltasson a gyereknek egy átfogó allergiavizsgálatot amilyen készült még anno Katinkának, ami nem csak azt nézi, hogy allergiás-e a macskaszőrre meg a tojásra, hanem a mindenféle adalékanyagokra, ételfestékekre és hasonlókra, hiszen Katinka elég komoly listát kapott annakidején, hogy miket ehet, használhat és miket nem miután megcsinálták neki ezt a vizsgálatot. Eddig az volt a válasz, hogy az az orvos elment a kórházból aki csinálta a Katinka vizsgálatát. Amin múltkor ki is akadtam, hogy na és? Itt egy bazi nagy kórház és nincs más aki el tudná végezni ezt a vizsgálatot? Vagy akkor miért nem küld át másik kórházba ahol ezt meg tudják csinálni? Most tényleg ezzel jön nekem? Itt is az érdektelenséget véltem felfedezni. Eddig. Most azonnal kapta a telefont, mondta mi kell és a lehető leghamarabb.  Talán van remény, hogy mostanság ez is elkészül, augusztus közepén megyünk bőrgyógyászhoz, addig megpróbálják elérni azt a bizonyos orvost és akkor talán-talán elkészül ez a vizsgálat is. 

Cf szempontjából remekül van Barnus, nagyon jót fújt, láthatólag nincs semmi baj! Szedi az Orkambit, egyre erősebb, egyre több km-t sétál egyhuzamban. Ha hazajön (most a barátjánál van Magyarországon) akkor elő fogjuk venni a bicajokat, kipróbáljuk az megy-e? 

Voltunk orr-fül-gégészeten, nagyon kedves volt a doki. Örült, hogy szépen gyógyul, hogy nem lett fertőzés. Megszűntek a fejfájások, illatot is érez hébe-hóba már Barnus. Eltűntek a ráncok a szeme körül, a szemöldöke között is kisimult már a homloka. 

A gluténnel sincs gondunk. Mindent odaadtam a kamrából a lányoknak meg Dávidnak, főzzék ők meg azokat, nálunk már nincs semmi amiben glutén található. Nagyon jól tudjuk hasznosítani a HelloFresh-t amiről pár hete írtam, mert olyan kaják hozzávalóit választjuk ki, ami glutén- és laktózmentes vagy olyan dolog van benne amit én itthon tudok helyettesíteni, pl. tészta. Amit küldenek elteszem a lányoknak, főzök gluténmentes tésztát. Sajtot is le tudom cserélni itthoni laktózmentesre. Szóval igazán nincs vele baj, simán megoldom. Barnus pedig minden zokszó nélkül mindent megeszik. Tudja, hogy majd jobban lesz. Egy biztos, kevesebbet fáj a hasa mint eddig, igy két fájdalomforrástól szabadult meg egy időben, ez felszabadító érzés lehet. 🙂 Ami még feltünt, hogy eddig mindig azt mondtam, hogy rossz evő volt mindig is. Mostanában nincs ez így. A HelloFresh-től direkt rendelünk számunkra ismeretlen kajákat is és még soha nem maradt meg semmi, jó izüen elfalatozgatott mindenből. Nyitott az új, érdekes ízekre. Fél évvel ezelőtt kínomban már sirtam, hogy mit főzzek, mit főzzek amit meg is eszik. :O Ez is azt támasztja alá, hogy kisgyermekkora óta gluténérzékeny lehetett. 😦 Meg az a sok tünet, amiket most olvasok össze. De nem, már nem kesergek, örülök, hogy vége, most már trappoljunk szépen tovább! 🙂