Címkék

, , , , ,

Nem szeretek vásárolni. A havi nagy bevásárlást lezavarjuk Németországban, azzal meg is telek rendesen lelkileg, aztán hetente eljárunk zöldség-gyümölcs-kenyér-miegymás beszerzésére pénteken este. És ennyi! Nagyon szeretem a Lidl-t, itt nyílt  meg tőlünk pár km-re, azóta oda is járunk, meg vagyok elégedve mindennel a minőségével és még laktózmentes dolgokat is lehet náluk vásárolni, nem arany áron mint máshol.

Nagyon zavar ha ki kell dobni valamit, legyen az zöldség vagy gyümölcs. Sokszor kínlódom azon, hogy mi a jó csudát főzzek. Kértem a fiukat segítsenek, csináljuk meg a következő heti menürendet és a szerint vásárolok, akkor nem lesz semmi feleslegesen véve. Nem működött. Először nagy lelkesen bólogattak majd ez a lelkesedés nagyon gyorsan alább is hagyott, hogy nekik nem jut eszükbe semmi.

No jól van, ez akkor sem maradhat így tovább. A lebutított (Gyuszi szerint felokosított) facebook oldalam nem sok hirdetést dob már fel, leginkább bio és hasonlókat, helyi gazdálkodók hirdetéseit, de azt nem bántom, sosem lehet tudni, hogy mire lesznek még jók. És pont ez történt! Egy hirdetés, amiben kínálják a kis portékáikat, ki van porciózva minden hozzávaló neked csak meg kell főzni. Gyorsan megkérdeztem a belga oldalamon, hogy esetleg valaki főz-e ily módon, és kiderült, hogy igen sokan. Elmondtam Gyuszinak, hogy mit gondoltam, megnéztük az aktuális ajánlatot és szimpi volt, megrendeltük. Tegnap hozták az első dobozkánkat erre a hétre, mi végül a HelloFresh céget választottuk, mert mindenki náluk van, róluk tudtak véleményt mondani ami igen kedvező volt.

Ki lehet választani, hogy mikorra kérjük a szállítást, mi vasárnap délutánra kértük, mert akkor szinte mindig itthon vagyunk. Szombaton írták, hogy kb. hány órakor szállítanak, majd vasárnap többször is pontosították az időpontot ezzel is segítve az ügyfelet. Majd egy nagyon kedves, mosolygós hölgy a kezünkbe nyomta ezt a nagy dobozt: 

Kibontottuk és különféle zacsikat találtunk benne.

Hamar kiderült, hogy az öt zacsiban szépen külön van porciózva minden nap, aljukban kis hűtőzacskóval, hogy frissen tartsa a zöldségeket, gyümölcsöket, husikat. 🙂

Kaptunk egy prospektust azon vállalkozókról akiktől a heti kajánk hozzávalói beszállitásra kerültek, a következő heti menüajánlatot, 12 féle kaja közül választhatunk majd. 

Egy külön mappába pedig a napi ételek elkészítésének a menete, első oldalon a hozzávalók felsorolása, nagyon tetszik, hogy a  lap alján ott van minden fontos tájékoztatás, még a glutén- és laktózmentes dolgokat is külön kiemelik.

Másik oldalán az elkészítés menete, ezt videon meg lehet tekinteni az oldalukon is. Az ételek kb. 20-35 perc alatt elkészithetőek.

A fiuk kiválasztották, hogy melyik nap mi legyen a vacsi, én szépen előveszem az éppen aktuális zacskót és megfőzöm a finomságot. 🙂

Tetszik! 🙂 Minimális csomagolóanyag, nincs becsomagolva külön minden csak a husik. Kevesebb szemét lesz! A nagy dobozt vissza lehet nekik adni és legközelebb majd abban hozzák ki a kaját. Nem kell a boltban botorkálni, gondolkodni, hogy kitaláljam mi a csudát vegyek, mit főzzek. Sőt, botorkálás közben nem látok meg más dolgokat és nem fogom megvenni! Többen mondták, hogy annyi zöldség és hozzávaló marad meg az egész hét folyamán, hogy sokszor a hétvégi kajához is elég. 

Nos, majd meglátjuk. 🙂