Címkék

, , , , , , , ,

Nincs frappáns rövidítés! Heti morgásunk következik! Megint, mint minden évben ez van a karácsonyi-újévi ünnepek után. Egy kicsit már nincs is kedvem ehhez az egészhez. 😦 

Már karácsony előtt elkezdődnek a jó kívánságok, ismerősök, kevésbé ismerősök üzenetekkel bombáznak és némelyek kényszerítenének is arra, hogy küldjem vissza ezzel kívánva nekik is hasonló jókat. Nem vagyok népszerű ilyenkor, mert nem teszem. Mondjuk soha nem teszem, de ezt akkor az emberek nem tudják, hogy semmiféle cuki-muki videót, levelet, írást nem továbbitok még 10 embernek és nem küldöm vissza a feladónak sem. Nem szeretem a kényszerített, tettetett dolgokat. Majd én tudom mikor kit és mennyire akarok szeretni!!! Majd akit akarok azt ott és akkor köszöntöm amikor én szeretném. 

No de itt vannak ezek az ünnepek, hogy ej, szeressük egymást gyerekek! Ez kicsúcsosodik karácsony napjaiban, majd egy kis nyugi, szilveszter és az új év közeledtével újra kezdődik a móka.

De még ez is beleférne. Igazából nem is ezzel van a bajom, hanem az álszenteskedéssel! Ki van adva, hogy mindenki mindenkit szeret és mindenkinek megbocsát, mert itt van a szeretet ünnepe, stb. stb. Vannak akik évente egyszer találkoznak, ki nem állhatják egymást, de ilyenkor zokogva borulnak egymás nyakába. És nekem azzal van a bajom, ami ezután következik. Eltelik 2-3 nap és ugyanezek az emberek újra fúrják azt akit még nemrég ölelgettek, megy a pletyka, a kibeszélés, és még csak jó, ha ilyenek történnek. Az emberek féltékenyek egymásra, érzésekre, történésekre, a másik sikerére, szerencséjére, ki minek hívja. Nekem ez az egész egy álszenteskedésnek tűnik és már szinte várom mikor lesz január 4-e, amikor is kibújik a szög a zsákból és újra kezdődik a szokásos sárdobálás. 😦 Hát eddig tartott a boldog új év? Legyintek és megyek tovább. 😦 Az emberek még jó pár napig odabiggyesztik a leveleik elejére, végére, hogy buék, de csak megszokásból. Nem is gondolják úgy, akkor meg minek? És igazából már ilyenkor, január 4-én kiderül, hogy ki is gondolta azt a mindenkit szeressünk és bocsássunk meg dolgot őszintén. Mert akkor január 4-én is szeretne és megbocsátana, nem pedig odaszúrna ahol a legjobban fáj a másiknak. És még lehet ezzel sem lenne baj, ha nem lenne nagy a kotraszt! Két hét alatt angyali mosollyal ölelik az emberek a másikat, majd a mosoly gonosz vigyorrá torzul és rúg egy jókorát a másikba! 

Vajon változna valamit, ha az emberek nem csak évente két hétig mondanák, hogy boldog új évet, hanem minden nap mondanák, hogy boldog új napot?  És esetleg komolyan is gondolnák? Tudom, már megint naiv vagyok …