Címkék

, , , , , , , ,

Bizakodok, meg reménykedek, csak néha nekikeseredek. 😦 Barnussal nem haladunk egyről a kettőre. A téli szünet óta ezzel a héttel együtt négy hét telt el. Minden héten pontosan két napot volt iskolában. Ez ugye 8 nap, akárhogy is nézem. 😦 Többször mennem kellett érte a suliba, az egész napot sem bírta ki. Még aznap este doki, aki bólogat, hogy igen-igen, valamilyen vírus, nem mehet suliba legalább 3 napot. Így ki is telt minden hét. 

Múlt héten csütörtökön mehetett volna, de időpontunk volt a cf-es orvosához. Míg mentünk, kb. 50 percre van a kórház tőlünk, gyakorlatilag végig köhögte az utat, de szó szerint! Mikor odaértünk kérdeztem, hogy a suliban mennyire köhög (azt tudtam, hogy köhög, de mennyit?)? Jött a válasz, kb. ennyit mint most. ??? Tudtam, mondta mindig, de most hallottam is. 😦 Hát nem is csodálom, hogy elfárad bele délutánra és rosszul érzi magát, összerázza a pocakjában a kaját amitől rosszul van, de szerintem ez fizikálisan is nagyon megterhelő. A fura az, hogy otthon is köhög, de alig. Saját elmondása szerint a szmoggal lehet valami kapcsolata, ami nem jó hatással van rá. Keresi ő is az okokat, megfigyeli magát, mikor hogyan viselkedik a szervezete, de ő erre gondol. Sajnos az iskola egy igen forgalmas út mellett van. 

Utóbb jöttünk rá amikor kijöttünk az orvostól, hogy nem is tudjuk mennyi volt a fújása, de már előre készült Barnus, hogy iszonyat rossz lesz. Tehát azt nem tudjuk. Gyanítom, hogy nem lett jó. Az asztmája súlyosbítja a helyzetet. Véleményem szerint semmit nem csinál amit kap rá, az orvos szerint az eredményen látszik, hogy igen, mert a tüdő egyes értékei jobbak. Hát ok, de a folyamatos köhögés megmaradt. Most kapott hörgőtágítót, arra lényegesen javult a köhögése, ideig-óráig. 

És most viszont beteg! Kapott antibiotikumot, lórúgásnyit 10, ha nem javul 15 napig. E hét szerdáig maradnia kell itthon, csak akkor mehet suliba csütörtöktől, ha lényegesen javul az állapota. 1 hónap múlva mennünk kell újra. Eddig 3 havonta volt kontroll. 

Az Orkambi intézése folyamatban. Csak akkor kezdheti szedni, ha jól van, tehát meg kellene gyógyulni!!! Ami rossz hírt kaptunk ezzel kapcsolatban, hogy aki megigényelte és meg is kapta a Bizottságon keresztül, annak csak 3 hónapig támogatták. Ettől egy kicsit kiakadtam, mert ha jó és hatni fog a gyógyszer, akkor igen nehéz lesz letenni 3 hónap múlva. A doktornő még abban reménykedik, hogy mivel Barnabás gyerek, így  hátha megkaphatja tovább.  Gyuszi nyugtatgatott, hogy várjuk meg mi lesz a vége ennek! Csak tartanánk már ott és tudnánk jó-e egyáltalán!!! 

Meg jöhetne már a tavasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!