Címkék

, , , , , , , , , , , ,

Ma van, augusztus 16-án. Reggel olvastam és egyből összeszorult a torkom. 😥 Aki járt már menhelyen, az tudja miről beszélek. Én képtelen vagyok elmenni, mert eddig mindig sírva jöttem ki, kivéve két alkalommal. Akkor rohantam kifelé egy-egy szőrmókkal.

1782143_6760

Tasso, drága kis lelkem, 14 éves, novemberben lesz 8 éve, hogy rátaláltunk egy menhelyen. Alkut kötöttünk, kicsi, rövid szőrű kutyus jöhet. Jól van, menjünk. Elhoztunk egy szomorú, magányos, mint utóbb kiderült depressziós középtermetű, félhosszú szőrű kutyust. Életünk egyik legjobb választása volt! Csodás lény ő, ma már kicsit rigolyás, ma már kicsit akaratos, ma már kicsit öregecske, Tasso bácsinak hívjuk, de még mindig a mi drága öreg barátunk, aki átformálta életünket, lelkünket, gondolkodásunkat! Drága édesem de jó, hogy vártál ránk akkor ott! ❤

állatok3

KisBüdi története nem semmi. Nem sokkal később Bocika mellé szerettünk volna egy kiscicát a gyerekeknek. Elmentünk újra a menhelyre. Gyuszi mondta, hogy jól van, de akkor ő választ. Mindig szeretett volna egy fekete cicát. Elmentünk, volt is kiscica, hosszú szőrű, fekete. Gyuszi kezében már ott volt a cica, de még nézelődtünk, amikor egy kicsit nagyobbacska cica nyújtogatta ki mancsocskáját a kennel kerítésén, megfogva a kezem. És mondja, és mondja és mondja a magáét. Engem vigyél, engem, engem!!! Annyira mondja, hogy rövid időn belül a fekete cica visszakerül a többiek közé (biztosan hamarosan lett gazdija, mert tényleg nagyon szép cicuka volt), és robogunk haza a mi kis vörös-fehér tarkaságunkkal, aki megállás nélkül dumál. Pár nappal később majdnem meghalt, talán érezte, hogy nálunk lesz csak esélye az életre? Mert semmi, de semmi nem tartotta őt életben csak Katinka őszinte szeretete, gondoskodása. 

állatok1

A következő kis mentettünk Sam. Igaz ő nem menhelyi kutya, de már nagy volt, nem kellett senkinek a kennelből, mindenki őt bántotta, szabadultak volna tőle. Kivert kis árva volt magányosan. Tele félelemmel, rettegéssel. Megdolgoztunk vele rendesen, mire elhitte, hogy nagyon szeretjük őt és ne féljen tőlünk. Ma már ő tud a legszebben mosolyogni:

állatok4

Samuka, drága szívem. Nagyon szeretem ezt a cicát. Sajgó, fájdalmas sebet gyógyított be a jelenléte Bocikánk elvesztése után. Meg lett a fekete cica. Anyukáját már elaltatták ( 😥 ). Rá másnap várt az altatás. Elhoztuk. Jó döntés volt, egy végtelen kedves, aranyos, mindenkit, embert, állatot nagyon szerető kis lélek lett belőle. 

állatok5

És itt a kis Jack. Ő sem menhelyi, ő is olyan volt mint Sam, utolsó, túlkoros, mindenki által rágcsált, bántott, ráadásul betegen került hozzánk, amiről nem szóltak nekünk. Vállaltuk őt, nem engedtük, hogy elaltassák, harcoltunk érte. Megérte, nézzétek csak:

állatok6

Ők a mi kis kincseink, akik megváltoztatták az életünket, akik nélkül nem lehetnénk azok akik. Akik megmutatták nekünk mi az önzetlen, határtalan szeretet. 

Ha valaki szeretne kutyust, cicust, nyuszit, vagy bármilyen állatkát, akkor tanácsolom, hogy keressen egy menhelyet. Sajnos nagyon sok állat van mindenhol  a menhelyeken. Olyan kincset, szeretetet, ragaszkodást kaphattok, amiről beszélni nem lehet illő módon, azt érezni kell! ❤ ❤ ❤