Címkék

, , , , , , , ,

Sors furcsa fintora, a héten Magyarország-Belgium meccs volt. Elég piszkosra sikeredett itt a meccs előtti hangulat. Nem tudom, hogy csak a magyarokkal szemben ilyenek-e egyes belgák, vagy más nemzetbeliekkel is? Mindenesetre bántó, megalázó szituációk közé keveredtek itt többen. Nagyon sajnáltam, a focinak, a drukkolásnak nem erről kellene szólnia. Főleg nem előre!  És győztek a belgák! 😦 Na ezek után ha lehet még rosszabb lett a helyzet. Hidegek és ridegek. Tudtuk ezt, de akkor is rossz ezzel szembesülni, mert hát ez egy játék, könyörgöm! 

Én emlékszem, hogy két éve a VB-n az esélytelenek nyugalmával jelentek meg a meccseken a belgák. Tele volt fiatal játékossal a csapat, rendkívül szimpatikusak voltak, bár nekem unalmas focit játszottak, visszafogták a meccseiket és bizony sokszor melléjük szegődött a szerencse is. Azért a végére csak belejöttek, nagyszerű játékkal búcsúztak akkor és itthon (Belgiumban) óriási ünnepléssel fogadták őket. Lezárták a királyi palota előtti teret, emelvényeken állva ünnepelte őket a közönség, egytől-egyig. Nagy buli volt, akkor, ott kezdődött el a csapat menetelése Marc Wilmots vezetésével, akit mindenki a tenyerén hordozott. (Ismerős ez a történet valahonnan??????? Más csapattal? Idén?) 

reddevilfans

Mára fellengzős, beképzelt fiatalok lettek a csapat játékosai. Pár év alatt eltűnt a játék iránti alázat. Maradt a mellüket verő, gunyoros mosollyal az ellenfelet lenéző 13-15 játékos. 

Most, ma reggel hazajöttek. Nincs ünneplés. A repülőtéren azonnal buszra szálltak és elvitték őket. Lehet később lesz valami, nem tudom, de igazából nem is ez a lényeg, nem erről szeretnék beszélni.

Ez a csapat pár éve nagyon szerethető volt, akaratlanul is nekik kezdett el az ember szurkolni. Mára megfordult ez. A foci maradt, az emberek akik rúgják a labdát megváltoztak. Olyan érzésem volt, hogy leginkább csak jól megakarják ijeszteni az ellenfeleket a hírükkel. A pályán emberségből jelest egyet sem adnék, hátul kullognának a sorban. 

Tegnap “nagy pofon”-t kaptak. Este a csöndet vágni lehetett volna Belgiumban! Tartok tőle, hogy nem a fentebb leírtak fogják őket érdekelni, mert a nagyzási mánia majd nem engedi ezt. Pedig jó lenne néha visszanézni, visszamenni az alapokhoz, megkeresni az embert, a játékost. Mert ez egy jó csapat!

Megverték a magyarokat! Én nem haragszom ezért, megmondták a magyar játékosok is, hogy elfáradtak, ennyi volt bennük. Most a magyarok mentek ki 1-2 mérkőzés erejéig, nem így lett, mint annak idején a belgáknál sem, sorra jól játszottak, örömet szerezve ezzel nagyon sok embernek. Szerethető csapat lettek, mint annak idején a belgák is azok voltak. Kikaptak, de ünnepelték őket, hősként várták, üdvözölték őket hazájukban, mint annak idején a belgákat. 

Három dolgot remélek! A magyar csapat nem fog megváltozni emberileg! A belgák meg mégis összekapják, megkeresik magukat és nem veszik fel Fellaini stílusát  (állítólag szörnyű kommentek tarkítják most a saját oldalát és nem a dicséretről szólnak!), hanem őt tanítják meg viselkedni, hogy újra szerethető, jó focit tudjanak mutatni a szurkoló embereknek! A harmadik meg, hogy a következő összecsapásnál már két egyenlő csapat tud majd megküzdeni egymással és remélhetőleg a magyarok revánsot vesznek! 🙂

Most nem érdekel a sok színészkedés meg vernyákolás amit művelnek a játékosok a pályán, nem ezekről szerettem volna beszélni, remélem érti mindenki a lényeget!