Címkék

, , , , , , ,

Tele van a világ gyűlölettel! Mindenki haragszik valakire, mindenki jobban tudja a tutit, mindenki gyűlöl valakit valamiért. 

A tolerancia, az elfogadás, a másik véleményének az elfogadása szép lassan de biztosan ki megy a divatból, a mindennapi felfogásból. Az emberek szélsőségesen gondolkodnak szinte mindenről és utolsó pillanatukig védik elveiket, el sem gondolkozva azon amit a másik ember mond, attól félve, hogy esetleg megérinti a másik igazsága és el merészel gondolkodni, hogy hol is az igazság? 

Az emberek a büszkeségükről és egoizmusuktól már nem látnak és nem hallanak meg csak azt amit akarnak, ami őket igazolja. 

Mi lesz így a világgal? Milyen gyerekek nevelődnek, nőlnek így fel? Milyen lesz a társadalom pár évtized múlva ezekkel a mostani gyerekekkel? Lesz egyáltalán olyan, hogy társadalom? 

Tudom, álomvilágban élek, amikor azt mondom szeretetre, megértésre, elfogadásra kellene a gyerekeinket tanítani, nem a felnőttek, a család gyűlölködő beszédét hallva, abban felnőni. 

sz

Az emberek elutasítják azt a szót, hogy rasszizmus. Sokan nincsenek tisztában a jelentésével, kategorikusan elutasítják, hogy ők rasszisták lennének. Csak azt tudják, hogy rosszat jelent. De mit? Pontosan mit? Az ami negatív kritikát, átkot, gyűlöletet mondol bárki másra, fajra, vallásra, nemre, bőrszínre, hova tartozásra nézve. Barátom, ez a rasszizmus hétköznapi nyelven, csak hogy értsd! És közben akit szidsz, lehet tőled ezerszer jobb ember, többet ér, de nem áll ki és veri a mellét, hogy ő milyen jó ember. Mint ahogy te megteszed magadról. 😦 A tetteid, a mondataid lesznek a te érdemeid. Értsd ezt meg!!! A világ ezt látja, hallja és e szerint tekint rád, követ vagy elfordul tőled. Ennyi!!!

“Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét.”
(Mahatma Gandhi)