Címkék

, , , , , , , , , , , ,

Bolha piacok mindenfelé vannak Belgiumban. Emberek ebből élnek, bár néha el tudok azon csodálkozni, hogy miként. De ők tudják! 🙂 És vannak akik követik őket, járják a brocant-okat városról városra, nézelődnek, napot töltenek, időnként vásárolnak.

Overijse-ben évente kétszer van használt dolgok vására, egyik nemrég volt a szőlőnapon a másik, az óriási meg tegnap egész nap.

Egész héten esőt mondtak vasárnapra, aztán szombaton már csak vasárnap estére, így készülődhettünk mi is. Itt leginkább babaholmik, babakocsik, járókák, kiságyak, óriási mennyiségű és méretű ruhácskák, és játékok, játékok, játékok. A gyerekek kihasználják az alkalmat, egyik ház előtt friss almalét árulnak, a másik helyen csinos kis muffin-ok sorakoznak a tálcán. De vannak hivatásos árusok is, lehet kapni igazi belga gofrit, ilyen-olyan töltött bagettet, kenyeret, belga söröket, lehet leülni, beszélgetni, eszegetni, iszogatni, barátkozni, táskát átnézni ki mit vett eddig.

Nos,nálunk nincs baba, viszont itt van ez a négy szőrmók, akik imádják a mukikat, a rágcsálni valókat. Taszika mikor hozzánk került, akkor sétáltunk kint vele egy ilyen alkalommal, és hol ide húzott, hol oda, hogy ő azt szeretné. Aztán vettünk is neki egy macit, egy nyuszit, de azt a boldogságot!!! 🙂 ❤ És mikor megérkezett Sam, akkor már tudtuk mi a dolgunk, jöttek a mukik a rágcsálni valók sorba. Ezzel pedig kiküszöböltük azt, hogy bármit szétrágjanak, kárt tegyenek. Mikor Charlie hozzánk került, akkor már hátizsákkal mentünk a bolha piacokra, mert hármuknak be kellett szerezni egy évre a rágcsálni, játszani valót, hiszen a boltban egyet vehettünk egy hátizsáknyi maci áráért. Most meg már hoztunk piciket is Jack-nek. Látni kellett volna azt az örömöt mikor megérkeztünk. 🙂  Tudták, érezték, hogy itt az ő játékukkal van tele bizony az a három táska. 🙂 20-30-50 centért vettük darabját.

játékok

Egész délután babáztak. 😀 Pár darabot el kell tennem, mert különben az összeset elkezdik használni. És pár hónap múlva ugyan úgy fognak örülni nekik, mintha először látnák. Addig a mostaniakat mosom, varrom (Barnus egyszer azt mondta műtöm a macikat, nyuszikat, elefántokat). 

Azért jövő hétvégén még átmegyünk Hoeilaart-ba, mert ott akkor lesznek szőlő napok három napos bolhapiaccal együtt. 🙂 Aki tud jöjjön, jó lesz! 🙂