Címkék

, , , , , , , , , ,

Lassan már nem is tudom számon tartani, hogy mi romlott el nálunk az utóbbi egy évben. Szerencsére egyenlőre nyerésre állunk a garanciák miatt, no de mi lesz azután?

A kávéfőzőnk 8 hónap alatt kétszer romlott el. Csalódtam benne, nagyon. Már szinte várom, hogy elromoljon újra, odavágjam a gyártónak, hogy na itt van megint elromlott, kérem vissza a pénzt, megyek és veszek egy jó kis Senseo-t. Legutóbb a számlán annyi minden volt felsorolva, hogy kicserélték, talán a keret maradt meg az egészből. 😦

Az ember azt hiszi márkát vesz, megbízik benne. Barnus Sony telóját is becserélték, mert már háromszor volt javítva, hasztalan. Kaptunk egy bónt helyette.

A mosógépünket is tegnap javították meg másodszor. Még van rá két év garancia, elvileg abba is belefér még a 3. javítás, mert másfél évenként tönkre megy, mindig ugyan az a baja. Igazából nem a mosógép a hibás, hanem egyszerűen olyan koszos a vizünk, hogy abba megy tönkre (tegnap kértük a szerelőt mondja el mi a baj és hát megmutatta, a mosógépbe bemenő víz szörnyű nyomot hagy az alkatrészeken és e miatt romlik el mindig ugyan az az alkatrész).

A mikrónk egy hónap után tönkre ment. Akár ki is cserélhették volna úgy ahogy van, mert az egész elektronikáját ki kellett cserélni, csak a keret maradt. Ott is működött ugye a garancia rendesen!

Tavaly a porszívónk tönkre ment. Mivel sok gond van a kezemmel, ezért kaptam Gyuszitól egy automata kis gombócot. Ó, hogy örültem neki! 🙂 Kb. 3 hónap alatt elromlott, de addig is annyit morogtam vele, mert mindent csinált csak azt nem ami a papírjain volt és el lehetett volna várni tőle. Garanciálisan vissza. Nem is kaptuk meg őt, küldtek egy újat. Ez most jó, de tényleg, ebből ítélve a másik totálisan rossz volt, ezt az R2T2-t szeretem. Egyenlőre!

Nemrég Gyuszi beindította a fűnyírót, azzal a lendülettel le is égett. Ő azért már megette (levágta) a kenyere (fűje) javát, nem volt garanciánk, ezért venni kellett másikat. 

Ennyi a mérleg egyenlőre, de már óvatosan figyeljük rendesen zümmög-e, zug-e, jár-e bármi a lakásban, mert sose lehet tudni.

Még jó, hogy van ez a garancia. És most már pár euróért Gyuszi mindig vesz hozzá még vagy két évet, biztos ami biztos. Ennek jótékony hatását leginkább a mosógépnél látjuk, hiszen most már vennünk kellett volna azt is, helyette ingyé kijöttek (ami itt nagy szó ám!) kétszer is, megrendelték az alkatrészt és be is szerelték. Itt vannak olyan cégek, ha tanácsot kérsz tőlük a rád fordított idő árát kiszámlázzák. Garancián túli gépeket nem nagyon javítanak, nincs is szerviz igazán. Ha igen, akkor meg horribilis óradíjat számolnak fel. Először azért kell fizetni, hogy szétszedjék és megnézzék mi a baj, elmondják, hogy mennyiért lehetne megjavitani. És ilyenkor az ember leperkálja a szétszedés költségeit, tesz még egy keveset ahhoz a pénzhez ami a javitási költség lett volna és megy vesz egy uj gépet. Igy megy ez itt.

Most már be lehetne fejezni akkor ezt az elromlós időszakot!!!