Címkék

, , , , , , , , , , , , ,

Már nem is emlékszem mióta esett az eső, szürke  volt az ég, sokszor előfordult, hogy nappal is lámpát kell kapcsolni. Igazi belga időjárás, sok csapadékkal. Igazi belga tél. Sok csapadék esett, hidegecske is volt, vagy azért fáztunk, mert mínuszok röpködnek, de -4-5 foknál nem volt hidegebb, vagy azért, mert bazira fújt a szél és e miatt rossz volt az ember hőérzete. 

Múlt héten még az ég is dörgött és szakadt a jég, ahogy csak tudott.

tél4

 

Hirtelen nem is tudtam milyen hónap van, én úgy tudtam ilyenek csak tavasszal történhetnek. Erre fél órája Dávid szólt, hogy na csodás idő van kinn már megint, szakad a jég újra .

És tadam, most meg ezerrel süt a nap, így bentről nézve igazi napsütéses tavaszi napnak tűnik.

tél3

 

Az udvar rettenetes állapotban, egyszerűen annyi eső esett, hogy iszapbirkózást lehetett volna tartani hetekig, ezt Sam és Charlie néha meg is csinálta. Tavasszal füvet kell ültetnünk, az már tuti. Gyuszinak meg mondtam, hogy várfalat kell építenie a kiskertem köré, mert Charlie leharcolta azt is rendesen. Ugye nem lehet, csak kerítéseken átugrálni, közben kitörni egy-két lécet, kertbe négy tappanccsal bele állni, közben törni, zúzni az éppen kibújó krókuszok között. Na nem baj, gazdinak lesz dolga tavasszal, már finoman utaltam rá. 🙂

tél1

 

 

Néha hó is esett, így szorgalmasan folytattam a madárkák etetését, de arra volt csupán jó, hogy még nagyobb legyen a sár odakinn, általában még azon a napon el is olvadt.

tél5

 

Most délután a napsütésben kicsit másképp fest:

tél2

 

Az etető alatt már puha szőnyeget képezett a maghéj, de szorgalmasan etetem a kicsikéket, mert hát éjszaka hideg van, nehogy elpusztuljanak a kis aranyosak és nagyon szeretem őket nézni, ahogy csipogva repkednek, eszegetnek. Idén megjelent két másik fajta madárka is, sajnos nem értek hozzá, hogy milyenek, de nagyon szépek, színesek, sokan vannak. 🙂

Így a napsütés hatására megnéztem az időjárás előrejelzést. 🙂 Valahogy olyan érzésem lett, hogy vége a télnek, jön a tavasz. Melegszik szép lassan az idő, az éjszakai fagyok is megszűnnek pár napon belül, csapadék sem lesz, csak elenyésző.

Vagy csak nagyon várom a melengető napsugarakat, a tavaszt? 🙂