Címkék

, , , , ,

Ma reggel a fiuk is keltek újra,  nekik is elkezdődött a suli a jó hosszú szünet után. A munkahelyeken már hétfőtől megy a robot :), az Európai Iskolákban csak mától.

De jó is volt ez a szünet! Valahogy olyan zaklatott volt mindenki. Nem, nem csak a családban, hanem mindenhol, minden felé. Nálunk csak az óriási fáradtság tarolt. Gyuszinak rengeteg munkája volt szinte az utolsó napokig, Esztikém beteg lett, Katinka külföldön dolgozott, majd itthon beteg lett, a fiuk nagyon fáradtak voltak, régen volt már az utolsó szünet.

Örülhettünk volna, hiszen tizenakárhány fokok voltak, de én mégis azt gondolom, hogy a fáradtsághoz hozzá tartozott ez az enyhe idő is. Mert hát tél volna, vagy mi a csuda! Szerintem egyszerűen szüksége van a szervezetünknek az évszakok váltakozására, és ha tél van, akkor hidegnek kellene lenni. Nem véletlen az sem, hogy a vírusok kicombosodtak, megerősödtek, tele vannak a rendelők, a kórházak betegekkel. Á, meg hát inkább most kellene legyen tél, nem pedig mondjuk áprilisban. Bár bevallom őszintén, hogy a tavalyi tél is ilyen volt. Novemberben volt egyszer egy kis hó amitől persze megállt az élet, de ennyi. Következett a hónapokig tartó tavasz. 

Végül hó esett a szünetben, sőt, még hideg is lett, riogattak itt a mínuszokkal, de azért megenyhült mire ide ért az is, -13 helyett -5 lett. Aztán szép lassan, pár nap alatt elolvadt a hó, enyhe lett az idő és mára megint inkább a tavasz köszönget be az ablakon. A kertben kibújtak a tavaszi virágok, hát nem tudom mi lesz velük, ha mégis beköszönt a tél és a mínuszok. Vagy ők már tudják, hogy vége a télnek???

tavaszi virágok

Még el kell mennem megnézni a Hoeilaart-i kacsákat. Nagy megfigyeléseim alapján ha van kiskacsa, akkor enyhe lesz a tél, ha nincs kiskacsa, akkor hideg lesz.  🙂

Most megint inkább tavasz van és lesz, remélem nem döngöli le a szervezetünket újra, hiszen mindenki kipihenve indult útjára. 🙂