Címkék

, , , , , ,

Akik régebb óta olvasnak minket talán emlékeznek rá, hogy a költözések alkalmával mennyire bántott minket, hogy ott kellett hagyni a termő málnát, szedret, ribizlit, epret. El is döntöttük, hogy többet bizony nem ültetünk, de aztán mégis hiányzott és tavaly két nagy cserépbe bekerült egy-egy ribizli és málna tő. Ki nem száradtak, de csak vegetáltak, látszott, hogy nem nagyon érzik jól magukat abban a szoros cserépben. Idén a kerti vásáron megláttam egy igazán jó kis tárolót, Gyuszinak is tetszett, és utóbb kiderült, hogy a növényeknek is és költözéskor (ami remélhetőleg jó soká lesz) jöhetnek velünk. Az ebédlő ablaka elé került a ribizli és már érik is. Biztos jól fog kinézni, ahogy a piros fürtök lógnak majd a vesszőkön 🙂 :

20140602_130216m 20140602_130226 (1)m

 

Az aljába meg ültettünk salátát, dugdostunk hagymát. Jó lett nagyon! 🙂

A másik ládába került a málna, amiért az ültetéskor nem sokat adott volna senki. Szerintem kb. fuldoklott a cserépben. Átültetés után pár nap múlva még a színe is más lett és mára így kinyújtózkodott. Sajnos a tavalyi vesszők végei elszáradtak, de azért lesz mutatóban rajta termés, a jövő évi vesszők viszont már nagyon ígéretesek. 🙂

20140602_130245 (1)m

 A málna mellé került még pár zöld fűszer, egy kis petrezselyem, citromfű, hagyma. Jól meg vannak együtt, igazán!

Na és akkor itt az epres kert. Azt már mutattam egyszer, tavasszal ezt kaptam Gyuszitól, ahová el tudtam ültetni az egész évben termő töveket, melyeket már hosszú évek óta hurcolászok magammal mindig. Hát ezek rendesen megtáltosodtak! 🙂 Mára igazi őserdő lett az epertövekből, kénytelen voltam levagdosni jó pár levelet, mert a sok eper ott van a bokrokon, de nem tudott a leveleken átsütni a napocska, így még zölden meg is romlottak. Na, ezt nem engedhettem, így hát nyírtam. És azóta sorban érnek a finom eprek:

20140602_130257 (1)m 20140602_130307m 20140602_130401m

Érdekes módon ebben nem érzik annyira jól magukat a zöld fűszerek mint a másik ládában, de azért szépen lehet ezekből is csipegetni alkalom adtán, egy-egy főzéskor. 

Most még jön pár nap hűvös, állítólag, de hétvégére már 30 fokot mondanak, igazából majd akkor vizsgáznak le ezek a ládák, hogy a növények mennyire fogják bírni bennük a tűző napsütést. Remélem szépen meg fog érni minden, már csak a fránya csiguszokat kell elküldeni máshová. Bárhová, csak innen el. Szörnyű népség! Be kell szórni a földet mindenhol, mert se zöldséget se virágot nem kímélnek! Na majd kapnak!