Címkék

, , , , , , ,

Elterveztem, de a kivitelezésről meg kellett győznöm Gyuszit. Mivel már elégszer mondtam neki és sikerült lelkiismeret furdalást ( 🙂 ) okozni neki, így el is készült a nagy mű. 

Mert mire is jó egy régen kiszáradt fa támasztó karója, amit jó mélyre ástak? Hát a madáretető pont elfér rajta, sőt, több madáretető fér el rajta, csak ügyeskedni kell kicsit. 🙂 A környékbeli cicák nem férnek hozzá, nyugiban vannak a picikék. Azért közel is van a házhoz, hogy nézhessük és hallhassuk vidám csivitelésüket és ha véletlenül mégis lenne hó, akkor sem okoz gondot az etető gyakori feltöltése.

Így aztán elkezdődött a madárkák hizlalása, ahogy Esztikém mondta, mert szerinte tavaly közel s távol nem volt annyi kövér kismadár mint a mi udvarunkon! 🙂 Helyes! 🙂 🙂 🙂 

Kértem egy tetőt a földben lévő fára, hogy ne essen bele az etetőkbe annyi csapadék, főleg hó, alulra kértem kampókat amikre fel lehet akasztani a különféle finomságokat. Még szalonnát kell kiolvasztanom, mert le van fagyasztva, persze olyan, ami nem füstölt. De az még nem is olyan fontos, hiszen nincs hideg, ugye szinte tavasz van. 

És jönnek az étterembe a picinke cinegék, a kis gömbölyű vörösbegyek, a rigók. Mindenki megtalálja azt amit ő szeret, nemhiába egy étterembe kell lennie választéknak, nem?  🙂

madáretetok madáretetok1