Címkék

, , , , , , ,

Az úgy kezdődött, hogy Esztike múlt héten kedden lejön, mászkál körülöttem, téblábol. Odafordulok hozzá, tudtam, hogy szeretne mondani valamit:
– Kicsim, szeretnél valamit?
– Hát, igazából igen. Nem is akartam megmondani, de holnap bemegyek egy központba és megpróbálom letenni a KRESZ vizsgát. 
– Jaj de jó, hogy elmondtad, mert akkor legalább tudok neked drukkolni! Most mondd, hogy nem tudok jól drukkolni (pénteken kapta meg a diplomáját 🙂 ).
– Igen, igaz is, de biztos nem fog sikerülni, mert másoknak is többször meg kellett csinálni mire átmentek, mert hát azért nehéz is, meg ugye az egész flamandul van. 
– Ez igaz, de végül is annyiszor próbálgatod amennyiszer akarod, meg mindig tanulsz belőle, végül is 15 euro a vizsga.

Ennyiben is maradtunk, később morgolódva jön, hogy vannak próbavizsgák az interneten, de olyan flamand szavak vannak benne, amiket még életében nem hallott. Szociológián kevés KRESZ-szel kapcsolatos szabályt tanultak. 🙂 Egyre rosszabb a helyzet, szerinte. 

Aztán másnap jó szokásához híven felhív vizsga előtt, hogy akkor ő most bemegy és megpróbálja, majd utána hív, hogy hogy sikerült. 

Nemsokára újra csörög a telefon, Eszti nagyon nevet, hallom Davy hangját is, ő is nevet. Átment! Elsőre! 🙂 Nem semmi ez a gyerek! 🙂 🙂 🙂

Azt már jó előre megbeszéltük, hogy mi tanítjuk meg vezetni, mert az aztán egy vagyon lenne, ha oktató tanítaná,  majd amikor már úgy gondoljuk mindhárman, hogy mindent jól tud, akkor vesz pár órát egy hivatalos oktatótól, hogy biztos ami biztos úgy csinálja a dolgokat ahogy kell, ahogy a belga nagykönyvben le van írva, hogy át is menjen a vizsgán. De az még arrébb van!

Gyerekem be is indult, elment venni egy nagy “L” betűt,  ezt kell kibiggyeszteni majd, ha ő vezeti az autót, vett egy második visszapillantó tükröt nekünk, besétikált a községházára az igazolással és kapott egy szép fehér papírt,  egy ideiglenes vezetői engedélyt. 

Gyuszival még az nap este elmentek vezetni, tegnap meg mi róttuk a köröket a Delhaize óriási parkolójában. Ügyes a kis csaj, persze, hogyne lenne az? 🙂 És Blanche besegít neki, vele is vizsgázhat. Majd! Egyszer, bár amilyen gyakorlatias a mi lánykánk, szerintem nagyon hamar meg fog tanulni vezetni, jövőre már talán egy igazi jogosítvány lapul majd a tárcájában. 🙂