Címkék

, , ,

Katám beteg!

Nem most kezdődött, valamikor a téli vizsgaidőszak után. Először fura foltok jelentek meg rajta, készült allergia viszgálat, volt bőrgyógyászaton már jó párszor, ahol még az orvosok is elámultak a bőre láttán.

Mikor pici volt, akkor már átéltünk egy ilyen időszakot. Akkor a diagnózis: Atópiás dermatitis. De már annyira régen volt, és nem is pont ilyen. A diagnózis most is ugyan ez volt. Majd lesz még olyan allergia vizsgálat, amikor a hátán lesznek mindenféle tapaszok, de csak később, ha már kiürültek a szervezetéből a nemrég szedett gyógyszerek.

Becsapott minket az izgulása a vizsgák körül, szegény kicsikém, annyira lelkiismeretes és mindent a szivére vesz. Sokszor nem fizikálisan, hanem lelkileg kell mellé állni, biztatni, ami persze többnyire nem sikerül, hiszen a vizsgaidőszak körüli lelkiállapotot nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani, tul lenni rajta, az izgulás még kitart jó pár hétig mig meg nem jönnek az eredmények.

Aztán jött egy megfázás, egy kicsi láz. Mivel pont mentünk a doktornőhöz Barnabással, ezért eljött velünk. Kapott gyógyszert, mondta, hogy szedje 5 napig. Erre felkaptam a fejem. 5 napig? Még vitáztunk is róla, mert minimun 10 napig kell szedniük mindig az antibiotikumot. De nem ellenkeztem sokáig, mert végül is az orvos mondta.

Aztán eltelt pár nap és átmentünk az igazi betegeskedésbe. Közben megjárta Magyarországot is, és most alig vártam, hogy ujra itt legyen, mert aggódtam. Nem mondta ő, de én tudtam, nincs jól. Rekedtes lett a hangja, sokat köhögött, fáradt lett, sokat alszik, kedvetlen. Ez az állapot egyfelé tart mindig.

Hétfőn ujra orvos, csodálkoztak is, hogy miért mondott a doktornő 5 napot multkor. Tanultunk ebből is, sajnos kénytelen leszek néha ellenszegülni az orvosnak, megtanultam. Közben megjött a vérvételi eredménye, először azt mondták, hogy vészesen vérszegény. Most hétfőn azt mondta a doktornő, hogy nem az a nagyobb baj, hanem a D-vitamin alacsony értéke inkább. És ekkor kiderült, hogy a bőrbetegségét is az ekkora D-vitamin hiánya okozhatja. Na, ezt sem tudtam eddig! Most jön a D-vitamin kura elször nagy dózisban, aztán kisebben, de folyamatosan. Remélem ez lesz az ami megoldja a bőrbetegségét. Az antibiotikumot szedi, kell legalább 3-4 nap, hogy meglássuk elég lesz-e. Ha nem, akkor …, le sem irom inkább! Hétfőig kiderül minden!