Címkék

, , , , , , , ,

Egyszerüen nincs kedve kimenni az embernek! Nincs tavasz, majd biztos lesz, de most, hogy már itt Belgiumban is hivatalosan kikiáltották a tavaszt (március 21-től), akkor sincs. Egy ismerősnél olvastam a hétvégén, hogy itt el vannak különben is tolódva az évszakok, minden kicsit, kb. 1 hónappal később van, ami bár én még nem gondoltam eddig végig, de teljesen igaz.

Most, a hideg, havas napokat látva gondolkodnak sokan, hogy mit is lehetne tenni ez ellen. Az ember a természetet még nem tudta megzabolázni, én azt mondom hála Istennek! Nem kellene mindenre rátenni a kezünket. Én azt gondolom, hogy ennek az időjárásnak is meg van az oka, az okosabbak, ezzel foglalkozók már biztos tudják is, gyanitják. Romboltuk eddig eleget a  környezetünket, talán ezért. De én nem akarok okoskodni!

Reggel kikisértük Taszikámmal Gyuszit a buszhoz, mivel a fiuknak mától tavaszi szünet van a suliban, sétálni viszont menni kell. Hát, huztunk haza ezerrel! Végig mentünk az utvonalunkon, kb. fele idő alatt. Bár Taszinak most nagy bundija van,

mackó Taszika

holnap megyünk kozmetikába levágatni, de még ő is trappolt hazafelé. Nekem meg olyan érzésem volt még a kabát gallérjába bebujva is, hogy ez bizony arcüregfázitó idő. Fagyott, de nem nagyon, viszont fujt a szél, néha jobban, néha kevésbé. Tudjátok, amikor bárhogy öltözöl is fel, mégis ugy érzed, hogy átfuj rajtad a hideg szél, bebujva kabátba, sál mögé, és elgémberiti a kesztyüben melegedő ujjaidat. Na, pont ilyen idő volt korán reggel.

Ha használna valamit a siránkozás vagy a kérlelés, akkor már biztos tavasz lenne, hiszen egész Europában ilyen össze-vissza időjárás van, de sajnos nem igy van. 😦  Igy aztán szomoruan nézelődünk kifelé az ablakokon és nézzük a hóban megbuvó nárciszokat,

hónárcisz

 

a félig kibujó mindenféle hagymás növényeket, az árvácskákat, stb.

hóárvácska  hó alatt2 hó alatt1

Már a jácint is kibujt, kihasználva a pár nap enyhébb időt, ő is reménykedett, hogy igen, ez az, itt a tavasz. De nagyapám már előre szólt volna, hogy “gyerekem, még ne reménykedj, még nincs itt a tavasz illata”! Megtanitotta nekem, hogy érezzem a természet illatán a tavaszt. És bár nem éreztem a föld illatát tényleg eddig, de azért reménykedtem, hogy én tévedek. De nem, még most, ennyi év után is Tatámnak van igaza. Még nincs itt az idő, még nincs tavasz.

Eszti épp az előbb mondta, hogy Belgiumban 130 éve nem volt ilyen hideg március. Nincs is rendjén, hogy decemberben meg 16 fok volt!

De azt mondom, hogy reménykedjünk, mert tavasznak lennie kell, most is lesz csak győzzük kivárni! Például Samut ez az egész téma annyira, de annyira nem érdekli, közömbösen szemléli, hogy mit csinálok, mikor hagyom már abba és dögönyözöm inkább őt! 🙂

mindenlébe kanál

 

Ennyit az időjárásról, a hétvégére megint havazást mondanak, épp előbb hallgattam meg az előrejelzést. Óraállitás is lesz, ne feledje el senki ám! 🙂

Ja, és az elmult szombaton kellett volna lecseréltetnünk a téli gumit, hát visszamondtuk, a következő időpontunk április 20. Remélem akkor már tényleg időszerü lesz a csere! Mert egyszer csak hipp és hopp és meglátjátok egyik napról a másikra kopogtat az ablakunkon a simogató meleg tavaszi napsugár!