Címkék

, , , , ,

Reggel mindig elkisérem a fiukat az iskolabuszhoz. Szépen felszállnak a buszra mi meg haza baktatunk Taszikámmal. Mindkettőnknek jót tesz a séta.  Át kell menni egy olyan utszakaszon, ahol nyáron biztos nagyobb az élet, mert szerintem egy kertészet lehet, de télen az egész kihalt és sötét, nincs közvilágitás sem.  Bizony kapkodtuk gyorsan télen a lábainkat, alig vártam, hogy kiérjünk onnan.

Ma, ha lassan is, de a felkelő nap sugarai valahonnan, jó messziről bevilágitották a reggelt. Végre nincs korom sötét. És, és, és! Feltünt ma először a madarak vidám éneke, amint izgatottan várták ők is, hogy akkor lesz ma napsütés vagy nem? Mert bár reggel nem, de délutánra azért mostanában kisütött a nap, szerintem mindenki nagy örömére. A hőmérőre még nem szabad ránézni, mert akkor elkedvetlenedhetünk, mert bizony minden reggel fagyban sétikálunk. És az időjáráselőrejelzést sem szabad figyelni, mert most állitólag megint lehülés jön és még a hó is eshet, ettől meg csak elkedvetlenedhetünk könnyen.

Itt most sokkal-sokkal többször esett hó, mint más években. És mivel hideg is volt, hát sokszor meg is maradt napokig. Az utakat ugy ahogy letakaritották, szerintem jobban mint az eddigi években. Sőt, bizton állithatom, hogy 6 db sószóró van Brüsszelben, mert egyszerre láttam őket, sorakoztak  az autópálya felhajtójánál. Sőt, szerintem van a mi városunkban is több kisebb-nagyobb. Só pedig van dögivel, mert itt aztán szórtak annyit, de annyit, fehér minden, autó, ut, növények. Majd valamikor megint mondják, hogy hány tonna sót szórtak szét ezen a télen is, és szörnyülködhetünk rajta.

De mindjárt itt a március és bár Belgiumban a hivatalos tavasz csak március 21-től van, akkor is csak eljön az a nap is! Nem igaz? Hiszen már a madarak is várják! Azt csiripelték, ha jól értettem! 🙂 🙂  🙂