Címkék

, , , ,

Még sosem vettem részt zenei karrier elindításában, még csak tanúja sem voltam ilyesminek. Most viszont itt a remek alkalom, ugyanis ezt az üzenetet kaptam Zoli barátomtól:

“Máté fiam úgy döntött, hogy megpróbálja magát belevetni a könnyűzenei élet forgatagába – sok más érdekes projekt mellett a tudomány világán belül. Körülbelül 2 éve dolgozik az első albumán, ami immáron kész (13 számmal), videoklipek is készülnek. Rendkívül komolynak tűnő, ígéretes projektről van szó (egy duett, aminek a másik tagja egy Németországban élő indiai származású agykutató. Dublinban jöttek össze a phD kurzuson és aztán összezenélték az összes pub-ot), de az önálló terjesztés nyilván nem könnyű dolog. Ehhez kellene segítségetek, nagyon számitok Rátok.”

Máté, Katinka lányunk barátja, tökéletes ellentéte az én botfülemnek és fahangomnak: zenét szerez, hangszeren játszik, és énekel, nem is akárhogyan. Arra kérlek, és biztatlak benneteket, hogy nézzétek meg az első videoklipjét:

Jó kis klip, ugye? Akkor hajrá, kérünk szépen lájkot a Youtube-on (fel lehet iratkozni a saját csatornájukra is), Facebook oldalukon, és követhetitek őket a Twitteren is. Természetesen szabad megosztani bármelyik közösségi oldalon, sőt, kifejezetten erre kérünk benneteket!

Ha mindez kész akkor még egy kérésünk van: a népszerűsítés legfontosabb lépése, a 9gag. Amint Zoli írja:

“Ez a video kifejezetten a 9gag.com nevezetu nyilt humorblog stilusaban keszult, mert ezt az oldalt rengetegen nezik naponta, igy jo terjesztesi forum. Biztos is vagyok benne, hogy jol fog rajta menne a video es a dal, de a barataink kell, hogy megadjak a munek az “elso lokest”, hogy ne vesszen el a sok-sok percenkent feltoltott video es kep kozott.

Nagyon egyszeru a dolog:

– menjetek fol a 9gag.com honlapra holnap (december 10) magyar ido szerint este 7 elott 10-15 perccel.
– lesz ott egy nagy zold gomb: Y U No sign up? – arra kattintsatok ra
– Facebook fiokkal egy kattintas feliratkozni, de Facebook fiok nelkul, email cimmel is lehet, ugy is egyszeru.

– harom fulecske van a honlap tetejen: What’s Hot, Trending es Vote. A Vote fulecskere kattintsatok ra, es holnap (dec. 10) magyar ido szerint pontban este 7 orakor felkerul oda a video.

– Ott lesz sok video, es kep, keressetek azt, aminek az a cime, hogy: “A Song for all our brothers in the Friendzone”

– Kattintsatok ra, es nyomjatok neki egy mosolygos fejet. Ha tudjatok, akkor lesz rogton a video mellett egy Facebook megoszto gomb, arra is rakattinthattok esetleg.

Mindez korulbelul 90 masodpercet fog igenybevenni, de nagyon-nagyon halasak vagyunk a segitsegetekert, es koszonjuk elore, mert a sok-sok feltoltott anyag nagyon gyorsan mozog, es jo dolgok is konnyen “elvesznek” ott. Pont ezert, ha lehet, pontban 7-kor, vagy 7 korul segitsetek nekunk.”

Izgalmas dolog egy karrier beindítása és nagyon drukkolunk Máténak! Akkor most klikkelésre fel!