Címkék

, , , , , , ,

Belgiumban a közüzemi számlák a bérlő nevére érkeznek, és teljes egészében ő felelős a kifizetésükért. Ez kényelmes a tulajnak, és persze egyfajta védelmet is ad neki, nem fogják felelősségre vonni, ha a bérlő nem fizet.

A beköltözés előtt, általában a szakértői bejárás alkalmával leolvassák a víz-, gáz- és villanyórát. (Arra most nem térnék ki mi van olajfűtés esetén, egyrészt mert egyre kevesebb van, másrészt mert fogalmam sincs róla.) A szolgáltatóknak bejáratott formanyomtatványuk van az óraállás, és egyben az új fogyasztó bejelentésére. Nálunk eddig minden esetben a tulaj hozta a nyomtatványt, kitöltöttük, aláírtuk, ő pedig leadta. El tudom képzelni, hogy a szolgáltatók weboldaláról is le lehet tölteni.

A gázt és villanyt egy szolgáltató adja, legalábbis ahol eddig laktunk így volt. A közüzemi díjaknál átalányfizetés és évenkénti leolvasás-elszámolás van. Ha nem sok idő telik el a beköltözés és elszámolás között, akkor oda kell figyelni, hogy mekkora új átalányt állapít meg a szolgáltató az elszámolás után. Ha túl alacsony az összeg, akkor a következő évi elszámoláskor meglepetésként érhet bennünket a horribilis elszámoló számla. Lehet kérni az ügyfélszolgálatnál, hogy magasabb átalányt fizessen az ember, és elkerülje, hogy a következő nyáron egy összegben kelljen kifizetnie a különbözetet.

A vonalas telefont, internetet és digitális tévét egy előfizetéssel elintézhetjük, sőt, hozzá csaphatjuk a mobiltelefont is. Érdemes “csomagot” megrendelni, amiben minden benne van, áltában szokott valamiféle kedvezmény lenni rájuk.

Melyik szolgáltatót válasszuk? Nehéz megmondani, mindenki másra esküszik. Én most költözés előtt a Belgacomot és a Telenetet hasonlítottam össze, nincs közöttük lényeges különbség. Talán a Belgacomnak több Fon wifi spotja van. Főbb országos szolgáltatók a Belgacom, Telenet, Mobistar, és van több kisebb is, akik csak bizonyos területeken érhetőek el. (Légy szi a kommentben írjátok meg, ha van valamilyen tapasztalatotok velük!)

Előfizetés előtt mindenképpen járjunk utána, hogy rendelhető-e arra a címre a szolgáltatás (utca, házszám). Hat éve a Belgacommal jártunk úgy, hogy azt mondták jönnek szerelni, időpontot kaptunk, otthon maradtam szabin, és a nap végén derült ki nagy nehezen, hogy bocsi, mégsem tudjuk bekötni a szolgáltatást arra a címre.

A szolgáltatást megrendelhetjük személyesen, ha bemegyünk valamelyik üzletükbe, de akár telefonon vagy online is. Minden fenn van a honlapjukon, akár össze is tudjuk hasonlítani jó előre, hogy mit és mennyiért nyújtanak.

Nekünk korábban Telenetünk volt, aránylag jól működött, de akkor még drágább volt. Most Mobistar van, de nem vagyunk megelégedve vele, sok gond van a wifivel és a vezetékes vonallal. Kollégáim azt mondják, a Belgacommal sosem volt gondjuk.

Nagyjából ennyi, ha valamit kihagytam, szóljatok!