Címkék

, , , , ,

Nagyon szeretek olvasni. Sokszor ez jelenti a kikapcsolódást, bár kevés időm van rá, esténként elalvás előtt olvasok pár oldalt, igaz, néha ugy érzem altatónak használom, sajnos.

Gyuszi már évekkel ezelőtt vett egy Kindle-t, ő nagyon szereti ezeket az ujdonságokat, mindenféle elektronikus kütyüket. Mióta megvette neki szinte nem is hozunk könyvet Magyarországról. Amire szeretett volna előfizette, amit szeretne elolvasni azt megveszi pár euroért és mindig meg vannak neki a legujabb könyvek, ujdonságok.

Én könyvpárti vagyok! Én szeretem a könyv illatát, szeretek lapozni, szeretem látni ahogy fogynak az oldalak, szeretem kezembe venni a könyvet. Igy aztán bizony évről-évre csak nőlt a könyveink száma, mert a történelmen keresztül a természettudományig, a könnyed szórakoztató könyvektől a drámákig elolvastam mindent. 

Aztán pár hónapja Gyuszi megszólalt, hogy vannak régi irodalmi müvek is valamelyik magyar könyvtár oldalán. Ó, felcsillant a szemem! Elsorolta, nekem meg jaj, nagyon tetszettek!

Aztán megvett nekem párat, és elkezdtem olvasni. Először fura volt a Kindle, igazából nem is kedveltem, de annak nagyon örültem, hogy olvashattam. Csak ugye Gyuszi is olvasta volna. Aranyos volt, a buszon olvasott, de este nálam volt az olvasó. Rájöttem, hogy egy-egy izgalmas könyv olvasásakor ez mekkora áldozat lehet, inkább mondtam, nem is kérem.

Egy vasárnap este szólt, hogy menjek, talált nekem valamit. Egy Kindle-t muatott, egyszerübbet mint az övé, de nekem teljesen megfelelne. Mondtam, hogy jó, kis pici, helyes kis szerkentyü, egyszer majd tényleg jó lesz, majd talán nyáron.

Másnap vigyorogva szól, hogy szerinte kedd-szerda magasságában meg fog érzkezni az olvasóm, csak hogy tudjak róla ha hozza a postás. Mondtam is neki, hogy jól érzi-e magát, de biztositott róla, hogy teljesen. És meg is érkezett valóban:

Kis csupasz, lapos kütyü. Barátkoztunk, forgattam, élesitettük, töltöttünk fel rá pár könyvet. Majd megérkezett a ruhája is:

Igy már jobb kézben tartani, van rajta fogás, mert néha azt hittem elejtem, annyira nincs sulya.

Szokjuk egymást! Örülök, hogy van mit olvasni, hogy válogathatok, hogy kikapcsolhat a napi dolgokból. Még mindig könyvpárti vagyok, de Gyuszinak is igazat adok, hogy ezzel védjük a természetet, kevesebb fát vágnak ki, ma már szinte a könyv megjelenésével egy időben meg lehet vásárolni az elektronikus formátumut, ráadásul olcsóbban. Egy feltöltéssel elmegy nekem több mint egy hónapig, igy áramot sem fogyaszt sokat.

Szokjuk egymást, szokjuk!