Címkék

, , , ,

Bár van autónk, ritkán használjuk, pénteken megyek Barnusért a suliba, hétvégén bevásárolni meg a havi bevásárlásokra. Nagyon drága a benzin itt is, de ez egy másik bejegyzés lesz már.

A tömegközlekedést itt is sokan szidják mégis használják. Szerintem nem rossz, bár összehasonlitási alapom nincs, mivel nem Pesten laktunk. Azért elmondható, hogy mindenhová el lehet jutni Brüsszelbe, Belgiumba. Ha sétálni kell 1-2 km-t, akkor meg szerintem nem kellene megijedni, de ez meg megint egy másik téma.

Kezdjük a vonattal, mert arról kevés az információm. Általában nem lenne rossz a vonatközlekedés, ha kiszámitható lenne. De nem az. E miatt sokszor vannak gondok a vonatokon az elégedetlenkedők miatt, a vasuti alkalmazottak bántalmazása hetente előfordul. Itt magát Brüsszelt is átszelik a vonathálózatok, de a föld alatt közlekednek, amint elhagyják a külvárosi részt. E miatt is használják sokan, és e miatt is van annyi méltatlankodás. Sajnos volt már többször példa, hogy megtámadták a kalauzokat, ezért már egyedül nem is lehetnek a vonatokon és az is előfordult, hogy valami módon bejutott valaki a vezető fülkéjébe (ne kérdezzétek hogyan, mert fogalmam sincs!) és megtámadta őt, ütlegelte, rugdosta, szidta. Természetesen minden ilyen atrocitásnak van következménye, de az ismétlődő késéseknek, kiszámithatatlanságnak ez a szomoru következménye. A gazdasági válság miatt sok embert elküldtek a társaságtól és ennek az eredménye a sok késés, a vonatok régiek, nem erre az embertömeg szállitására alkalmasak. Többször volt már sztrájk e miatt, a vasutasok tulterheltek, sok vonaton nincsenek meg a biztonsági előirások, e miatt történt például a pár évvel ezelőtti tragédia, talán emlékeztek, Brüsszel egyik külvárosi részén óriási baleset volt a reggeli órákban. Kiderült, hogy hiányoztak a vonat biztonsági berendezései, a vezető tulterhelt és fáradt volt, stb. Az emberek ezt tudják, hiszen nem telik el hét, hogy ne cikkeznének erről az ujságok, de nagyon sok olyan hely van, ahonnan vonattal a legegyszerübb és legkönnyebb közlekedni, hiszen nem befolyásolja az autóáradat reggel, este.

A TEC-es társaság a vallon (Belgium déli része) közlekedési vállat tulajdonában van. Mivel mi flamand területen lakunk ezért nem nagyon van róluk információnk, nem használjuk őket.

De Lijn a flamand busztársaság Belgiumban, ezzel megy Gyuszi, Katinka és Eszti minden nap Brüsszelbe, Dávid pedig időnként haza, ha nincs utolsó órája. Reggel és este nagyon sok busz megy, nagyon sokan utaznak a járatokon, hering módjára érnek be a Debroux-ra, ide érkeznek a környékbeli buszok nagy része, vagy pedig a VUB-hoz, Eszti flamand egyeteméhez, innen csak a brüsszeli tömegközlekedéssel lehet tovább menni. E miatt a hering módszer miatt vannak gondok az emberek között. Télen fütenek ezerrel a sofőrök, az emberek izzadnak, büdösek, és hát időnként az az érzésem, hogy itt nem is szokás sürün fürdeni, ennek érezhető is az eredménye. Sok a morgás, lökdösődés. Sokszor szembesültem már azzal, hogy az arabok mellől átülnek, elülnek emberek, mert a füstölőktől és az emberszagtól elviselhetetlen szaga van némelyeknek, ez persze nekik nem tetszik. Leginkább ugyan ennek a népcsoportnak a fiatal tagjai hangoskodnak, lökdösődnek a buszokon. Az meg már elfogadott tény, hogy pár fiatal ugy száll fel, hogy be van dugva a fülhallgatója mégis kihallatszik az orditó tam-tam. Ennek összességét hallgatja a busz, időnként érdekes kreációt létrehozva. Szólni nem lehet, ha mégis, akkor el lesz küldve az illető melegebb éghajlatra, esetleg elcsattan pár pofon is. De különben sokszor van, hogy a vezető rendet tart a buszon, rászól az emberekre, de akad aki neki is neki megy. A zsebesekre nagyon kell vigyázni! Annak kulturája itt még annyira sincs mint Magyarországon, hogy az időseknek átadják a helyet. A babakocsisoknak segitenek, de ez sem jellemző sajnos mindenkire. Inkább elnézik, hogy kinlódik szerencsétlen anyuka.

Brüsszeli közlekedés már más. Mint minden városban, itt is vannak különböző városrészek  és nem mindegy, hogy hol közlekedünk. Van, ahol soha nem lehet igaza sem a sofőrnek, sem az utazónak, ha egyes embercsoportok szállnak föl. A legegyszerübb, ha behuzod a fejed mintha ott sem lennél, nem nézel rájuk, eltünsz és várod, hogy szálljanak már le mielőbb. Sok a lökdösődés még akkor is, ha nincs rá ok, egyszerüen belekötnek valakibe van sapkája, nincs sapkája alapon, de aztán ha leszállnak  ezek az emberek, akkor nyugi van, csend és béke, alapjáraton az emberek nem szekálják egymást.

Itt is nagy gond a járatkiesés, senki nem lepődik meg, ha kimarad egy-egy járat, majd egymás után jön 3 busz üresen. Ez bosszantja az embereket, ennek sokan hangot is adnak, a sofőrök kis védett helyén felrántják az ajtót és kezdődik a gond. Egyes sofőrök vezetési technikájával is gond van. Ez legfőképpen a miatt van, hogy óriási nagy a forgalom az egész városban. Igyekeznek, sietnek, nem nézve sem embert, sem autót, sem buszt. Ha leugrik egy-egy visszapillantó, azt észre sem veszik, mennek tovább. Némelyik ugy vezet, mintha legalább is egy sportautó volánja mellett ülne, az utasok szó szerint dobálóznak a busz egyik oldaláról a másikra. Szólni a sofőrnek nem lehet, mert akkor ő csinálja  fesztivált. E miatt a vezetési stilus miatt sok a baleset, ezzel már többször szembesültünk, a gyerekek is, nagy rémületükre. Persze ez megint konfliktusra ad okot. Igazságot ki tud tenni?

A villamosokon, metrókon megy a lökdösődés, morgolódás, lopkodás, kiabálás. Sok a zenész, aki felszáll, elnyikorog pár zenét majd megy kalapolni, némelyek elég erőszakosan. Ebből is volt már számtalan probléma. Volt szó valamikor arról, hogy letiltják őket a jármüvekről, de ugye ezt ellenőrizni kellene, azzal meg itt nagyon hadilábon állnak, nem tudom lett-e belőle valami. De sok embert idegesitenek, bosszanatanak, főleg este, menne már haza, csendet, nyugalmat szeretne, ezek meg itt nyikorognak (nem mind, van akik nagyon szépen játszanak, van, hogy meg is tapsolják őket). Aztán egyszer elszakad a cérna!

Összességében én csak a vidéki utazással tudom összehasonlitani, az hasonló mint otthon volt régen, ma ugye nem tudom. Cirkuszkodók, figyelemfelhivók, feltünősködők és “nagy” emberek itt is vannak bőven, akik bármit megtehetnek.

Sajnos olyan is elfordult, hogy egyik lánykámat a barátja mentette meg a metron, fogta és már vitte is volna egy fiatal pasi, csak a hangoskodás és pár pofon téritette el a szándékától. És még szerencséjük volt, hogy ennyivel meguszták!

Egy a lényeg, nagyon észen kell lenni, főleg Brüsszelben a tömegközlekedés bármely formáján, a többiről meg majd egy másik bejegyzésben (gyülnek már a témák).

××× Most, délután 1-kor olvasom a hiradásokban, hogy délelőtt 11 előtt egy De Lijn sofőrt megfenyegett egy utas valamilyen lőfegyverrel, mert pénzt kért tőle a jegyre. Baj nem történt szerencsére, de az északi területeken egyből sztrájkolni kezdtek az alkalmazottak, leállt az északi régioban a személyszállitás. ×××