Címkék

, , , , , , , , , ,

Tudom, már eddig is áradoztam az állatorovosunkról, de most egy ujabb áradozás jön, meglátjátok teljesen joggal!

Nagyon vártuk egész nap az eredményeket, estére igérte, de már délután hivta Katinkát, hogy meg van az eredmény, tudja mi a baja Bocikának. És mit tesz ilyenkor egy igazi állatorvos? Próbálja elmagyarázni, egy olyan embernek, akinek fogalma sincs a betegségekről, a lehetőségekről? Nem! Mondja Katinkának, hogy a betegség neve, pillanat, szöszmötölés, majd Katinka hallja magyarul, hogy hashártyagyulladás. Szöszmötölés megint, majd megkérdezi, hogy magyarul van ilyen betegségnév? Igen van. Megnyugvás mindkét oldalon!

Mit tett ez a drága lélek? Beirta flamandul a betegség nevét a google forditóba, és ott ugye van mikrofon, meg lehet hallgatni is, csak a hangszórót kell bekapcsolni hozzá. Ezt tette a mi orvosunk is, a telefont a számitógéphez tette, igy Katinka megtudta egyből, hogy mi a baja Bocikának. 

Este mentünk, megkaptuk Boci leleteit, egy komplett vérvételi papir. Bevallotta, hogy nagyon félt az egyik eredménytől, mert van a cicák között egy virus aminek a tünetei nagyon hasonlóak Boci tüneteihez, de sajnos nincs rá gyógymód. De teljesen negativ lett, boldogan mutatta. (Szerintem attól félt a legjobban, hogy ha baj van, akkor hogy mondja el nekem.) Nincs más elváltozás a mi cicánknál. Kapott két nagy szurit, majd duzzogva be is vonult a cicakosárba, hogy  ő ide többet nem is jön. 15 napig kell szednie elég erős antibiotikumot. Ellátott minket jótanácsokkal, mindent elmondott, még amit elfelejtettünk megkérdezni azt is. Kutyikra nincs veszély, de a két cicát figyelni kell. Ha nől a poci, akkor futás. Megelőzni nem tudja csak kezelni. Reményeink szerint szép lassan lecsökken Bocika pocakátmérője.

Nagyon szeretem ezt az embert. Tudja mennyire szeretjük az állatainkat és teljesen elfogadja ezt, sokat segit. Volt, hogy Dávid felhivta, hogy gond van és telefonon keresztül is segitett. Ha visszatérő gond van, akkor elég egy telefon, irja a receptet, pénzt nem kér. És szerintem nagytudásu is, hiszen még nem tudtunk se  mi, sem az ismerőseink akiket hozzá invitáltunk olyat mutatni, mondani, hogy ne tudott volna segiteni. Gabókáék is hozzá járnak a lányokkal, pedig igazán nincs közel nekik, de a jó emberért, a jó szakemberért az ember elmegy ha tényleg szereti az állatkáit. És ő jó!  Olyan mint egy igazi emberorvos, mindegy mikor hivod segit! 

Emlékszem mikor Taszika egyszer annyira hirtelen felugrott, hogy megszédült, elesett és nehezen tért magához. Ez pár hónappal azután volt, hogy kihoztuk őt a menhelyről. Nagyon megijedtünk. Talán ese 9 óra lehetett? Gyuszi felhivta, mert már sirtam, hogy Taszival valami nagy baj van. Telefonon keresztül megnyugtatott minket és fél óra mulva már nyugodtabban hivtuk vissza, hogy ugy lett ahogy mondta. 

Mikor Ypszinek gondjai voltak az angliai utazással, akkor is ő segitett a cicák papirjait rendbetenni. Megértette és mindent ugy csinált, irt, hogy jó legyen a határnál. Nem is volt semmi baj tényleg!

Itt a cime, mert nyugodt szivvel ajánlom őt bárkinek! Tudom nem Brüsszelben van, de Hoeilaart igazán nincs messze, csak pár kilométer. Telefonon is meg lehet vele beszélni időpontot, senkit nem küld el!!!

Dr. A. Snijders
Steenbergstraat 19.
1560 Hoeilaart
Telefon: 02 657 36 58

Tudjátok, hazafelé tartva azon gondolkodtam, hogy ugyan hány cica pusztul el hasonló betegségben? Katinkával nagyon hálásak vagyunk Gyuszinak, hogy elvihettük Bocikát kivizsgálásra, a mi drágánk megérti és tudja, mennyire szeretjük ezt a sok szőrmókot itt magunk körül. És ma már nem eltürője, hanem élvezője a sok dorombolásnak, bujásnak, ölelgetésnek, ugra-bugrának. 🙂