Címkék

, , ,

Elnézést, hogy csak most irok, de Barnuséknak ma reggel volt a karácsonyi ünnepség. Nemrég értem haza, Esztikém épp a De Morgen-t (flamand ujság, reggel 6 körül hozza a kézbesitő) bujta. Nekem nem volt még időm olvasni a mai lapokat, azt tudom elmondani, amit ő olvasott a tegnapi tragédiáról.

Mint mindig, ha valami nagy dolog történik, sokkolja ezt a kicsi országot bármilyen tragédia. Tegnap dél előtt nemsokkal Liege-ben egy férfi felmászott egy ház tetejére, onnan gránátokat dobált le, majd Kalasnyikov-val  (fogalmam sincs, hogy igy kell-e leirni, nézzétek el nekem) elkezdett lövöldözni a téren lévő emberek közé. Ezután magával is végzett.

A sajnálatos eredmény: egy 74 éves nő és egy 17 éves fiatal még ott meghalt, egy másik fiatalt a kórházban sem tudtak már megmenteni, ők éppen az egyetemről jöttek ki. Sokáig harcoltak egy 17 hónapos kicsi életéért, de sajnos este kaptuk a szomoru hirt, nem sikerült megmenteni az életét. Később találtak egy fiatal nőt is, igy már 5 halálos áldozat van a lövöldözőn kivül. Sajnos 123 sérültről beszélnek még, akik közül 5 embernek kritikus az állapota.  Az áldozatokról ennyi!

A merénylő? Vagy nem is tudom mit lehet rá mondani. Az ország elzárkózik a terrortámadás szótól, szerintük egy elszigetelt emberről van szó. Akinek bizony már volt előélete. Volt már büntetve, megerőszakolt egy nőt, majd kannabisz ültetvényét megtalálták, később pedig ráakadtak a fegyverarzenáljára, amiről állitotta, hogy csak gyüjti a fegyvereket. Védekezése ellenére természetesen börtönbe zárták és elkobozták az összes fegyvert, de nemrég kiengedték. Állitólag szemmel volt tartva, feltételesen engedték ki. Azt nem értik, hogy akkor honnan szerzett ujabb fegyvereket és hogy tudta ezt a szörnyüsége  végrehajtani? Vizsgálat indul persze most minden területen. Ingerült embernek ismerték, de mindenki azt mondta, hogy ezt nem gondolták volna róla, hogy ilyet tegyen. Hát, megtette sajnos!

Ennyi hirem van. Most mennem kell főzni, mert szerda van, nemsokára jönnek a gyerekek, délután majd elolvasom a lapokat és ha van valami hir, akkor jövök!

És  köszönöm azoknak, akik aggódtak értünk, nagyon jól esett a sok megkeresés, az e-mail, a facebook-os üzenet!