Címkék

, ,

Hétfőn Zafi volt kötelező vizsgálaton a doktor bácsijánál. Már 65 ezer km van benne, menni kellett! Itt hetekkel előre kell kérni időpontot, de a nyári hónapokban inkább hónapokkal előre. Ilyenkor átnézik töviről-hegyire, most cseréltek pollenszürőt, olajat, mindenféle szürőt, stb. majd jött a telefon, hogy bizony a fékpofákat ki kell lassan cserélni. Mivel már csak kb. 5000 km-t ment volna el az eredetiekkel és akkor ujra vissza kellett volna vinni, hát kicseréltette most a jó gazdi, időt és pénzt megtakaritval. Igy sem merem leirni, hogy mennyibe került nekünk ez a vizit, de vinni kell, egyetlen autó, vigyázni kell rá nagyon. Hüséges barátunk, reméljük még sokáig nem lesz vele baj. Szerencsére hamar telefonáltak, hogy nem találtak más hibát, amit kellett kicseréltek, amit kellett kitisztitottak, amit kellett feltöltöttek, igy aztán délután már itt vigyorgott a ház előtt.

A fiuk előszeretettel nézték pár éve, hogy melyik autó “arca” nevet, melyik morcos. Ezt onnan állapitották meg, hogy a lámpák hogy vannak elrendezve elől, milyen az összkép. Persze Zafinak mosolygós arca van, milyen is lenne másmilyen?

És még mindig büszke vagyok rá, hogy ez a nagy böhöm autó 6,2-6,5-öt fogyaszt 100 km-en, ha autópályán megyünk. Mikor benne van a városi közlekedés fogyasztása, ami bizony sokszor 7 liter körül van, akkor a számláló csak ugy szalad visszafelé, ahol mutatja, hogy mennyit lehet menni még az autóval, mikor autópályán suhanunk. Remélem a szervizben szépen bólogattak, hogy igen, ez szép!

Azóta van ez igy, mióta kivertem a palávert pár hónapos korában, hogy tul sokat fogyaszt, és ne akarják már megmagyarázni nekem, hogy ez rendes dolog. Persze a pasik kiröhögtek mint mindig, hogy én mint nő mit értek én ehhez, mig az öreg szerelő ki nem jött a mühelyből, akivel egyszer még a régi kocsi miatt összerugtam a port, kb. ilyen körülmények között, majd ott is nekem lett igazam. Az öreg meglátott, majd szólt, hogy nézzék át a kocsit tüzetesen, mert ha én mondom, akkor biztos, hogy baj van. És lám, tényleg! Hapsikám mondja, hogy feltette a kocsit a számitógépre, minden rendben azt  mondja a gép. Én meg ránéztem az öregre, mondtam neki, hogy szedje szét, az öreg bólintott. Aztán pár óra mulva jött a telefon, hogy jaj bocsika, de a benzinpumpánál gyári hibás volt egy vezeték, nagyon lassan szivárgott, igazából alig, ezért nem is csinált semmi bajt, de a fogyasztást tényleg befolyásolhatta. Na ugye! Azóta szépen megy a mi kis négykerekü családtagunk. Amikor vinni kell, akkor visszük szervizbe, ilyenkor jól megcsapolják a pénztárcánkat, de ez van, Belgiumban ezt kell csinálni, az óradijak és az alkatrészek ára meg az egekben.