Címkék

,

Kedvesemnek volt egy tili-tolija. Ez egy kézreálló takarítóeszköz, van egy nyele, a végén egy doboz kerekekkel és henger alakú kefével. Amikor a nyelénél fogva tolod, a kefe összeszedi a koszt, és egy kis tartályba gyűjti, amit aztán kiürítesz a kukába. Régen is volt ilyen, mechanikus meghajtású, akkor dolgozott, amikor tolta az ember. Kedvesemnek elektromos volt, kis akkumulátor hajtotta a keféket, amit tölteni kellett. Tologatni így is kellett, innen a becenév.

Történt egyszer, hogy Kedvesem nagy bánatára eltűnt a töltő. Próbáltunk venni univerzális töltőket, de egyiknek sem volt olyan csatlakozója, ami illett volna a tili-toliba. Így a hasznos jószág a sarokban csücsül azóta is. Hiába hasznavehetetlen, Kedvesemnek nem volt szíve kidobni, hátha egyszer mégiscsak lesz töltő.

Amikor Magyarországon voltunk, a TESCO-ban  jártunk. Kedvesem addig szemezgetett a tili-tolihoz hasonló szerkezetekkel, amíg rá nem bukkant egyre, ami még ügyesebb volt mint a régi, ráadásul az ára sem volt egetverő. Még mindig sokallta egy kicsit, de végül úgy döntöttünk, hogy megvesszük. Kedvesem már előre örült, hogy szert tehet a kézre álló gépre.

Az első meglepetés a fizetéskor ért bennünket. Mivel sok mindent vettünk, és pakolásztuk a cuccot ahogy a pénztáros beszkennelte őket, nem figyeltük milyen árat ütött be. Amikor fizetés után végignéztem a számlát, felment bennem a pumpa. Az új tili-tolit kétszer annyiért számlázták, mint ami a polcon volt feltüntetve.

Mondanom sem kell, első utunk az ügyfélpulthoz vezetett. Most nem szeretném részletezni a lincshangulatot ami a várakozó ügyfelek között uralkodott, mi megpróbáltuk távol tartani magunkat tőle. Az ügyintézővel is normális hangot ütöttem meg, gondoltam, nem az ő hibája a rossz árazás. Feltételezésem helyes volt, nem ő követte el, sőt őt is idegesítette a dolog. Miután tisztáztuk a félreértést, visszafizette a különbözetet.

A második meglepetés akkor ért, amikor átnyújtotta az áruház igazgató saját kezűleg aláírt bocsánatkérő levelét. Aki nem hiszi, az olvassa el maga! Sokan szidják a TESCO-t (habár nem értem, akkor miért járnak oda mégis!), de el kell ismerni, teljesen korrekt módon kezelték a hibát. Sőt, erőfeszítést tettek, hogy oldják a feszültséget, és javítsák az áruház imidzsét, ami becsülendő.

Kedvesem azóta elégedetten használja az új tili-tolit.

TESCO bocsánatkérés

(Kattints, nagyobb lesz!)