Címkék

Hát, igazából soha, de tízből nyolcszor biztos péntek este vagy hétvégén.

Dávid szombat délután már mondogatta, hogy nem érzi teljesen jól magát, de nem tudta megmondani, hogy mi a baj. Láza nem volt, mondtam pihenjen. Aztán este megmértük a lázát, mert elég melegnek tűnt, elkezdett fájni a feje is. 39,4 fok volt a hője. Na, bedugtuk az ágyba, kapta a lázcsillapítót, de semmi. Tízkor kénytelenek voltunk fürdőkádba ültetni. Ekkorra már nagyon fájt a hasa is. Sikerült lehúzni 38,6-ra, de fél órán belül megint 39 fok fölött volt a láza. Végre adhattunk neki újabb gyógyszert és ez már hatott.

Itt nincsenek olyan “vadállat” gyógyszerek mint például az Algopyrin, kitiltották innen valamilyen összetevője miatt, ezért keresnünk kellett ilyen esetekre más gyógyszereket. Azért akadnak, a gyógyszerész nénink megtanította, hogy miket lehet adni és hány óránként.

Éjszaka óránként keltünk hozzá, néztük a lázát, éjszaka már hányt is. Vasárnap délelőttig nagyon rosszul volt, szegény kérdezte, hogy meddig tart ez az egész, biztattam, hogy hamarosan jobban lesz, ha sikerül tartósan lehúzni a lázát. Gyuszival megbeszéltük, hogy délután elvisszük a hoeilaart-i ügyeletre, ha megint vissza megy annyira magasra a hője. De késő délelőtt egyszer csak jött az én kisfiam, hogy sokkal jobban van. Nagyon megörültem neki! Egy pirítóst bedörgölt ebédre,

pirítós öntöttem bele a hideg kamillateát kamillatea.

Hétfőn már egész jól volt, de mondtam ne készüljön semmi komolyra, mert ez a magas láz legyengíti a szervezetet. Remélem, hamarosan el is felejtjük ezt az egészet.

Ismerős volt ez az egész, bár már nagyon régen volt ennyire beteg! Mikor kicsi volt, akkor is a pocija fájt mindig, ha beteg volt, össze szedett valamilyen bacit. Sajnos nagyon hányt ilyenkor és mivel kicsi is volt, kiszáradt, ezért többször is a kórházban kötöttünk ki pár napra. Egyszer egy ilyen alkalommal kérdezte, hogy mi az, ami folyik a karjába. Mondtam neki, hogy limonádé. Kérte, hogy adjam oda neki, majd megissza, ne jöjjön a szurka néni. Sajnos sosem sikerült meginnia, de azzal biztattak, hogy majd kinövi, egyre kevesebbet lesz beteg és nem fog kórházba sem kerülni.

Mostanában tényleg egyre kevesebbet volt beteg, nem panaszkodom, ennyire talán kisgyermekkorába volt utoljára. De nem kerültünk tényleg kórházba. Remélem, tényleg egyre könnyebben fogja viselni a betegeskedéseket, főleg ha nem iszik az én kérésem ellenére jeges teát, és ezért nem is lesz beteg!!!