Címkék

Talán emlékeztek, pár napja írtam Büdi viszontagságairól a cicahotel után. Nos, tegnapra kiderült sok dolog.

Reggel bőszen nyalogatta a cica magát, Katinka közben simogatta, örült, hogy jól van végre. Majd egyszer csak rohan, hogy nagy baj van, azonnal menjek. A cica hátán egy 4-5 mm-es szabályos luk van, a szőre már jókora darabon kihullott körülötte. Csak egyszer voltam képes oda nézni. Az orvos csak délután rendelt, így addig várnunk kellett, de nekem gyanús volt a lyuk szabályossága. Régebben versenylövő voltam, a légpuska lövedéke hagyott ilyesmi lukat.

Aztán beigazolódott a gyanúm. A doki rendesen kiakadt, ma feljelentést kell tennünk a rendőrségen, hogy később nehogy még nekünk legyen bajunk abból, hogy valaki meglőtte a macskánkat. Persze beírta a könyvébe, nagyon sajnálta az egészet, ellátta a cicát, de ha nincs meg a tettes, akkor nem tudunk mit csinálni (különben 2-4 év közötti börtönben letöltendő büntetésre számíthat az, akire rábizonyítják az ilyen tettet). Szegény cicám. Kapott megint egy adag oltást, kaptunk itthonra antibiotikumot. Mondta, hogy megröntgenezi szívesen, de akkor sem veszik ki a lövedéket, mert bizonyára nem okoz neki gondot, hisz különben jól van. A röntgen iszonyat drága (állítólag), hát nem kértem, ha nem csinálnak vele semmit, akkor minek. Ha gondot okozna neki, akkor már elpusztult volna. Egy hét alatt össze kell záródnia a sebnek. Addig nyomjuk bele a gyógyszert.

A szomszédokat megkérdeztük, hogy tudnak-e valakit, aki ilyeneket csinálna a környéken, de nem. Mondták ők is, és tudjuk mi is, hogy több szomszédnak is van cicája, soha nem történt még egyikkel sem ilyen. Ez a kis majom, meg életében egyszer ment ki és ez történt vele.

Nem is tudom, hogy kell-e ezért leszámítani a macskaéletből, de Gyuszi szerint ez még a múlt hetihez tartozik. Azért reménykedem, hogy vége lesz már ennek, szegény cica!