Címkék

,

Most olvastam egy cikket az Euobserverben, hogy egyre többen mondják vissza a vezetékes telefonvonalukat, mert mobilt használnak inkább. Nem csodálkozom rajta. Nem csak azért, mert egyre több a mobiltelefon, hanem mert egyre többen használják a számítógépet telefonálásra.

Nézzük csak mi a helyzet nálunk:

Mobilszolgáltatónk a Mobistar, előfizettünk néhány kedvezményes csomagra, amiben 40 órányi ingyen beszélgetés van hálózaton belül – fejenként. Még nem fordult elő, hogy teljesen ki tudtam volna használni. Bár Kedvesem néha megjegyzi, hogy hívhatnám gyakrabban is, ha már benne van a díjban. A lányok szerintem súrolják a 80 órás keretet (40 nekik + 40 a vonal másik végén a barátjuknak), legalábbis néha úgy tűnik, hogy a telefon odanőtt a fülükhöz.

Belgiumon belül van néhány ismerősünk, akit a vezetékesen szoktunk hívni, de az is ingyenes este és hétvégén. (Havi 5 euróért teljesen ingyenes is lehetne.)

Magyarországra az olyan voip szoftvereket használjuk, mint a Skype vagy a Freecall. Külön tetszik, hogy direkt kapcsolást tudnak létrehozni az itteni és az ottani vonalas telefonok között. Nem kell többé fülhallgató, először felhívja az én számomat, utána a magyarországit, és mehet a csacsogás a normál telefonon. Kedvesem kedvenc helye a hintaágy a teraszon, hála a vezeték nélküli vonalas telefonnak. (Hehe, ez nem ellentmondás egy kicsit?)

Tudom, hogy lehetne még fokozni, vannak voip telefonok amelyekhez már a számítógépet sem kell bekapcsolni.

A múltkor kaptam egy ismertetőt a Mobistartól, internet hozzáférést ajánlottak, hasonló kondíciókkal mint a mostani ADSL előfizetésünk. Ha ezt előfizetnénk, akkor már tényleg nem kellene vezetékes telefon.

Nálatok mi a helyzet?